Υλικά για ταψί 36χ25 εκ.:

250 γρ. κανταΐφι καλά ξασμένο (να ανοιχτούν οι τριχούλες καλά για να γίνει ανάλαφρο)

400 γρ. βούτυρο με μαργαρίνη λιωμένο

Για το σιρόπι:

400 γρ. νερό

400 γρ. ζάχαρη (μισή λευκή και μισή καστανή)

Για την κρέμα και τη σαντιγύ:

  • 700 γρ. γάλα
  • 180 γρ. ζάχαρη
  • 5 κρόκους
  • 2 βανιλίνες
  • 40 γρ. αλεύρι
  • 40 γρ. κορν φλάουρ
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 500 γρ. κρέμα γάλακτος πλήρη
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 250 γρ. αμύγδαλο φιλέ

Εκτέλεση

  • Αλείφουμε το ταψί με βούτυρο και στρώνουμε καλά το φύλλο κανταΐφι χωρίς να αφήσουμε κενά.
  • Περιχύνουμε με το λιωμένο βούτυρο.
  • Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για 30′ ή μέχρι να ροδίσει το φύλλο.
  • Για το σιρόπι:
  • Όταν βάλουμε το ταψί στο φούρνο, αρχίζουμε να φτιάχνουμε το σιρόπι.
  • Βάζουμε τα υλικά σε ένα κατσαρολάκι και μόλις αρχίσει να βράζει, χαμηλώνουμε λίγο και αφήνουμε για 3′.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Μόλις βγάλουμε το ταψί από το φούρνο, περιχύνουμε το ψημένο φύλλο με το κρύο σιρόπι.

Για την κρέμα:

  • Βάζουμε σε αντικολλητική κατσαρόλα το γάλα με τη μισή ζάχαρη και τις βανίλιες, και αρχίζουμε να ζεσταίνουμε το μείγμα.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την υπόλοιπη ζάχαρη με τους κρόκους, το αλεύρι και το κορν φλάουρ. Ρίχνουμε στο μείγμα το μισό ζεστό γάλα και ανακατεύουμε για να φτιάξουμε έναν χυλό.
  • Προσθέτουμε το χυλό στο γάλα, χαμηλώνουμε τη φωτιά στο 7 και ανακατεύουμε συνεχώς με το σύρμα μέχρι να αρχίσει να δένει η κρέμα.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, προσθέτουμε το βούτυρο και ανακατεύουμε.
  • Ομογενοποιούμε με το ραβδομπλέντερ.
  • Αφήνουμε λίγο την κρέμα να κρυώσει ελαφρώς και την ρίχνουμε πάνω από το σιροπιασμένο και κρυωμένο φύλλο.
  • Βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε για 3 ώρες μέχρι να πήξει η κρέμα.
  • Χτυπάμε την κρέμα γάλακτος με την άχνη ζάχαρη μέχρι να γίνει σαντιγύ.
  • Βάζουμε τη σαντιγύ με κουτάλι ή με τη βοήθεια κορνέ πάνω από την κρέμα και γαρνίρουμε με το αμύγδαλο φιλέ.