Υλικά:

  • 400 γρ. αμύγδαλα ασπρισμένα
  • 3 αβγά (τα ασπράδια τους)
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 2 βανίλιες
  • 2-3 κ.σ. κονιάκ
  • αμύγδαλο φιλέ
  • ελάχιστο αλάτι

 

Εκτέλεση

  • Αλέθουμε τα αμύγδαλα στο μούλτι πολύ ψιλά.
  • Ανακατεύουμε σε λεκανίτσα τα αμύγδαλα, τη ζάχαρη, τις βανίλιες και το κονιάκ.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με το αλάτι σε μαρέγκα και τα ρίχνουμε σιγά σιγά στα υπόλοιπα υλικά.
  • Ζυμώνουμε απαλά ώσπου να γίνει το μείγμα ομοιογενές.
  • Βάζουμε στο ψυγείο για 30’, για να σφίξει το μείγμα.
  • Βρέχουμε με νερό τα χέρια μας, παίρνουμε μια ποσότητα ζύμης σε σχήμα καρυδιού και πλάθουμε σε κάπως παχιά κομμάτια μακρόστενα ή στρογγυλά.
  • Τα βουτάμε στο αμύγδαλο φιλέ και τα τοποθετούμε σε ρηχό ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί αφήνοντας απόσταση μεταξύ τους.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25΄.
  • Τα αφήνουμε να κρυώσουν και τα διατηρούμε σε αεροστεγές κουτί για να μην ξεραθούν.