Υλικά για 40 cookies:
- 2,5 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 200 γρ. βούτυρο αλατισμένο και καλά παγωμένο
- 1 κοφτό κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κούπα μαύρη ζάχαρη
- 1/2 κούπα λευκή ζάχαρη
- 1 κουτ.σούπας υγρή βανίλια ή 2 βανιλίνες
- 2 αυγά
- 1/4 κουτ. γλ. αλάτι
- 2 κούπες choco chips ή κουβερτούρα θρυμματισμένη
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε το αλεύρι με το αλάτι και το μπέικιν σε ένα μπολ και στη συνέχεια ρίχνουμε στο μίξερ τα δύο είδη ζάχαρης.
- Αφού τα αναμείξουμε, προσθέτουμε το παγωμένο βούτυρο κομμένο σε κύβους και χτυπάμε καλά. Το βούτυρο πρέπει να είναι από το ψυγείο γιατί αυτό θα βοηθήσει να γίνουν τα cookies μας αφράτα και μη λαδερά.
- Στη συνέχεια ρίχνουμε τα 2 αυγά και τη βανίλια.
- Τέλος, βάζουμε το μίγμα με το αλεύρι, το αλάτι και τη σόδα και τη σοκολάτα και ανακατεύουμε.
- Το μίγμα είναι έτοιμο να μπει σε προθερμασμένο φούρνο όπου θα ψηθεί στους 180 βαθμούς για 14′.
Σημείωση: Χρησιμοποιούμε σκουπ παγωτού για να τα τοποθετήσουμε στο ταψάκι, αφού έχουμε στρώσει λαδόκολλα και αφήνουμε αρκετή απόσταση ανάμεσά τους γιατί απλώνουν.