Υλικά για στρογγυλή φόρμα 26 εκ.:
Για τη ζύμη:
- 300 γρ. αλεύρι
- 200 γρ. βούτυρο κρύο σε κομμάτια
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη
- 1 αβγό και 1 κρόκος
- 1 πρέζα αλάτι
Για τη γέμιση:
- 3-4 μήλα σε κυβάκια
- 1 κουτί έτοιμη καραμέλα ή 100 γρ. σοκολάτα, λευκή ή μαύρη, λιωμένη
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ το αλεύρι με τη ζάχαρη και το βούτυρο.
- Προσθέτουμε τα αβγά και το αλάτι.
- Απλώνουμε το μεγαλύτερο μέρος της ζύμης στη βάση της φόρμας.
- Καλύπτουμε με την καραμέλα ή τη σοκολάτα.
- Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.