Υλικά για στρογγυλή φόρμα 26 εκ.:

Για τη ζύμη:

  • 300 γρ. αλεύρι
  • 200 γρ. βούτυρο κρύο σε κομμάτια
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1 αβγό και 1 κρόκος
  • 1 πρέζα αλάτι

Για τη γέμιση:

  • 3-4 μήλα σε κυβάκια
  • 1 κουτί έτοιμη καραμέλα ή 100 γρ. σοκολάτα, λευκή ή μαύρη, λιωμένη

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ το αλεύρι με τη ζάχαρη και το βούτυρο.
  • Προσθέτουμε τα αβγά και το αλάτι.
  • Απλώνουμε το μεγαλύτερο μέρος της ζύμης στη βάση της φόρμας.
  • Καλύπτουμε με την καραμέλα ή τη σοκολάτα.
  • Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη ζύμη.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς σε προθερμασμένο φούρνο για 1 ώρα.