Υλικά για 4 άτομα:

  • 150 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
  • 200 γρ. φέτα (προαιρετικά)
  • 50 γρ. λιαστές ντομάτες
  • 1/2 κούπα ελιές Καλαμάτας
  • 2 κ.σ. κάπαρη
  • 5-6 αντζούγιες ψιλοκομμένες
  • 500 γρ. πατάτες χοντροκομμένες
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
  • δάφνη και θυμάρι
  • ελαιόλαδο
  • χυμό 1 λεμονιού και 2 κ.σ. λευκό ξίδι μπαλσάμικο
  • μαιϊντανός
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα φασόλια με τη δάφνη και το θυμάρι για 40′ μέχρι να μαλακώσουν.
  • Ρίχνουμε και τις πατάτες 20′ πριν από το τέλος βρασμού των φασολιών. Σουρώνουμε
  • Σε ένα μπολ βάζουμε το κρεμμυδάκι, ελαιόλαδο, τα φασόλια με τις πατάτες και αλατοπιπερώνουμε.
  • Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, ρίχνουμε το λεμόνι και το ξίδι και συμπληρώνουμε ελαιόλαδο.