Υλικά για 4 άτομα:
- 150 γρ. μαυρομάτικα φασόλια
- 200 γρ. φέτα (προαιρετικά)
- 50 γρ. λιαστές ντομάτες
- 1/2 κούπα ελιές Καλαμάτας
- 2 κ.σ. κάπαρη
- 5-6 αντζούγιες ψιλοκομμένες
- 500 γρ. πατάτες χοντροκομμένες
- 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, ψιλοκομμένο
- δάφνη και θυμάρι
- ελαιόλαδο
- χυμό 1 λεμονιού και 2 κ.σ. λευκό ξίδι μπαλσάμικο
- μαιϊντανός
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα φασόλια με τη δάφνη και το θυμάρι για 40′ μέχρι να μαλακώσουν.
- Ρίχνουμε και τις πατάτες 20′ πριν από το τέλος βρασμού των φασολιών. Σουρώνουμε
- Σε ένα μπολ βάζουμε το κρεμμυδάκι, ελαιόλαδο, τα φασόλια με τις πατάτες και αλατοπιπερώνουμε.
- Προσθέτουμε και τα υπόλοιπα υλικά, ρίχνουμε το λεμόνι και το ξίδι και συμπληρώνουμε ελαιόλαδο.