Υλικά για 2-4 άτομα:
- 1 μελιτζάνα σε ροδέλες
- 1 κολοκυθάκι σε ροδέλες
- 1 πιπεριά σε λεπτές φέτες
- 2 μανιτάρια πορτομπέλο
- 1 συσκευασία φρέσκια μοτσαρέλα
Για τη σάλτσα:
- 1/2 ματσάκι μαϊντανός
- 2 κλωνάρια βασιλικός
- 3-4 αντζούγιες
- λίγο σκόρδο (προαιρετικά)
- ελαιόλαδο
- λεμόνι
- αλάτι
Εκτέλεση
- Ρίχνουμε αλάτι και λάδι στα λαχανικά και τα ψήνουμε σε γκριλιέρα ή στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 25′.
- Ανακατεύουμε στο μούλτι όλα τα υλικά για τη σάλτσα.
- Τοποθετούμε τα λαχανικά σε πιατέλα, ρίχνουμε λίγο αλάτι και ελαιόλαδο, τη σάλτσα και από πάνω τη μοτσαρέλα σε κομμάτια.