Υλικά για 2-4 άτομα:

  • 1 μελιτζάνα σε ροδέλες
  • 1 κολοκυθάκι σε ροδέλες
  • 1 πιπεριά σε λεπτές φέτες
  • 2 μανιτάρια πορτομπέλο
  • 1 συσκευασία φρέσκια μοτσαρέλα

Για τη σάλτσα:

  • 1/2 ματσάκι μαϊντανός
  • 2 κλωνάρια βασιλικός
  • 3-4 αντζούγιες
  • λίγο σκόρδο (προαιρετικά)
  • ελαιόλαδο
  • λεμόνι
  • αλάτι

Εκτέλεση

  • Ρίχνουμε αλάτι και λάδι στα λαχανικά και τα ψήνουμε σε γκριλιέρα ή στον φούρνο στους 200 βαθμούς για 25′.
  • Ανακατεύουμε στο μούλτι όλα τα υλικά για τη σάλτσα.
  • Τοποθετούμε τα λαχανικά σε πιατέλα, ρίχνουμε λίγο αλάτι και ελαιόλαδο, τη σάλτσα και από πάνω τη μοτσαρέλα σε κομμάτια.