• 400 γρ. πένες
  • 2 πιπεριές σε διάφορα χρώματα, κομμένες σε κύβους
  • 1 μελιτζάνα σε κυβάκια
  • 1 κολοκύθι σε κύβους
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 80 γρ. παρμεζάνα
  • 1 μπάλα μοτσαρέλα
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κυβάκια μελιτζάνας και κολοκυθιού, για να πάρουν χρώμα.
  • Προσθέτουμε τις πιπεριές, το σκόρδο, την ντομάτα, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο.
  • Βράζουμε για 10′.
  • Βράζουμε τις πένες για 7-8′, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
  • Παίρνουμε μια γάστρα ή άλλο σκεύος για τον φούρνο που να είναι σχετικά στενό και βαθύ. Το ντύνουμε με 2 στρώσεις χαρτί ψησίματος, αφήνοντας να προεξέχει ένα μεγάλο κομμάτι που θα χρησιμεύσει για καπάκι.
  • Βάζουμε μέσα τα ζυμαρικά με την σάλτσα και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε ξανά.
  • Καλύπτουμε την επιφάνεια με το χαρτί που περισσεύει. Αν το σκεύος έχει καπάκι, το καπακώνουμε.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20′. Αφαιρούμε το καπάκι και ψήνουμε ακόμη 5′.