- 400 γρ. πένες
- 2 πιπεριές σε διάφορα χρώματα, κομμένες σε κύβους
- 1 μελιτζάνα σε κυβάκια
- 1 κολοκύθι σε κύβους
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 1 κονσέρβα ντοματάκια κονκασέ
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- 80 γρ. παρμεζάνα
- 1 μπάλα μοτσαρέλα
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Σε ένα μεγάλο τηγάνι σοτάρουμε στο ελαιόλαδο τα κυβάκια μελιτζάνας και κολοκυθιού, για να πάρουν χρώμα.
- Προσθέτουμε τις πιπεριές, το σκόρδο, την ντομάτα, τη ζάχαρη και αλατοπίπερο.
- Βράζουμε για 10′.
- Βράζουμε τις πένες για 7-8′, τις σουρώνουμε και τις αφήνουμε στην άκρη.
- Παίρνουμε μια γάστρα ή άλλο σκεύος για τον φούρνο που να είναι σχετικά στενό και βαθύ. Το ντύνουμε με 2 στρώσεις χαρτί ψησίματος, αφήνοντας να προεξέχει ένα μεγάλο κομμάτι που θα χρησιμεύσει για καπάκι.
- Βάζουμε μέσα τα ζυμαρικά με την σάλτσα και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε ξανά.
- Καλύπτουμε την επιφάνεια με το χαρτί που περισσεύει. Αν το σκεύος έχει καπάκι, το καπακώνουμε.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 20′. Αφαιρούμε το καπάκι και ψήνουμε ακόμη 5′.