Υλικά για 4 άτομα:

  • 1 συσκευασία ζυμαρικά της αρεσκείας μας
  • 2 μελιτζάνες και 2 κολοκυθάκια (ή μόνο 4 μελιτζάνες) σε κύβους
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 3 κ.σ. κάππαρη
  • 2 κλωνάρια σέλερυ ή σέλινο ψιλοκομμένο
  • 1/3 φλιτζ. ξίδι
  • 1 κ.σ. ζάχαρη
  • 2 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα σουρώνουμε.
  • Λαδώνουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25′.
  • Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 4-5′.
  • Ρίχνουμε το σέλερυ και σοτάρουμε για 2΄ ακόμη.
  • Προσθέτουμε τις ντομάτες, την κάππαρη, το ξίδι και τη ζάχαρη,ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε για 10-15′.
  • Ρίχνουμε και τις μελιτζάνες με τα κολοκύθια και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.