Υλικά για 4 άτομα:
- 1 συσκευασία ζυμαρικά της αρεσκείας μας
- 2 μελιτζάνες και 2 κολοκυθάκια (ή μόνο 4 μελιτζάνες) σε κύβους
- 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένο
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 3 κ.σ. κάππαρη
- 2 κλωνάρια σέλερυ ή σέλινο ψιλοκομμένο
- 1/3 φλιτζ. ξίδι
- 1 κ.σ. ζάχαρη
- 2 μεγάλες ντομάτες ψιλοκομμένες
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βράζουμε τα ζυμαρικά και τα σουρώνουμε.
- Λαδώνουμε τις μελιτζάνες και τα κολοκυθάκια και τα βάζουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί, και τα ψήνουμε στους 200 βαθμούς για 25′.
- Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο για 4-5′.
- Ρίχνουμε το σέλερυ και σοτάρουμε για 2΄ ακόμη.
- Προσθέτουμε τις ντομάτες, την κάππαρη, το ξίδι και τη ζάχαρη,ανακατεύουμε, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και μαγειρεύουμε για 10-15′.
- Ρίχνουμε και τις μελιτζάνες με τα κολοκύθια και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα ζυμαρικά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.