Υλικά για στρογγυλό ταψί πίτσας 30 εκ.:

  • 250 γρ. αλεύρι
  • 150 γρ. νερό
  • 1/2 φακελάκι μαγιά ξερή
  • 2 κ.σ. καλαμποκέλαιο
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. αλάτι

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για να φτιάξουμε μια μαλακή ζύμη που κολλά ελαφρά στα χέρια.
  • Αφήνουμε να φουσκώσει για 30-60′.
  • Ανοίγουμε το ζυμάρι με τη βοήθεια ελαιόλαδου στο ταψί που έχουμε λαδώσει και αλευρώσει και βάζουμε πάνω τα υλικά μας.
  • Βάζουμε ως βάση σάλτσας ντομάτας που έχουμε φτιάξει ως εξής: Βάζουμε ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε 1/2 κρεμμύδι ξερό τριμμένο. Προσθέτουμε 1/2 ποτήρι φρέσκο χυμό ντομάτας και 1/2 ποτήρι ντοματάκια από κονσέρβα, 1/2 κ.γλ. αλάτι και 1 κ.γλ. ζάχαρη, 1 κ.γλ. ξερό βασιλικό και θυμάρι ή ρίγανη και αφήνουμε να βράσει το μείγμα μέχρι να σωθούν τα υγρά.