Υλικά για 35 τυροπιτάκια:

  • 500-600 γρ. αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις
  • 180 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
  • 2 αβγά
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη
  • 1 κ.γλ. αλάτι
  • 1 1/2 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ γάλα
  • 1 1/2 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ ηλιέλαιο
  • μαγιά νωπή όσο ένα λουκούμι (25 γρ. του εμπορίου) ή 1 φακελάκι ξηρή

Γέμιση

  • 200-250 γρ. φέτα
  • 1 αβγό για επάλειψη

Εκτέλεση

  • Σε χλιαρό γάλα διαλύω τη μαγιά.
  • Χτυπάμε ελαφρώς τα αβγά.
  • Σε μπολ ρίχνουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και το αλάτι και στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά.
  • Ζυμώνουμε και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για λίγο (20-30΄, όχι παραπάνω).
  • Παίρνουμε μικρές μπαλίτσες ζύμης, ανοίγουμε με τον πλάστη, βάζουμε λίγη φέτα και κλείνουμε βρέχοντας τις άκρες με νερό να κρατήσει τη γέμιση στο ψήσιμο.
  • Αλείφουμε με το αβγό που έχουμε διαλύσει με λίγο νερό.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.