Υλικά για 35 τυροπιτάκια:
- 500-600 γρ. αλεύρι μαλακό ή για όλες τις χρήσεις
- 180 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
- 2 αβγά
- 1 κ.γλ. ζάχαρη
- 1 κ.γλ. αλάτι
- 1 1/2 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ γάλα
- 1 1/2 φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ ηλιέλαιο
- μαγιά νωπή όσο ένα λουκούμι (25 γρ. του εμπορίου) ή 1 φακελάκι ξηρή
Γέμιση
- 200-250 γρ. φέτα
- 1 αβγό για επάλειψη
Εκτέλεση
- Σε χλιαρό γάλα διαλύω τη μαγιά.
- Χτυπάμε ελαφρώς τα αβγά.
- Σε μπολ ρίχνουμε το αλεύρι με τη ζάχαρη και το αλάτι και στη συνέχεια τα υπόλοιπα υλικά.
- Ζυμώνουμε και αφήνουμε τη ζύμη να φουσκώσει για λίγο (20-30΄, όχι παραπάνω).
- Παίρνουμε μικρές μπαλίτσες ζύμης, ανοίγουμε με τον πλάστη, βάζουμε λίγη φέτα και κλείνουμε βρέχοντας τις άκρες με νερό να κρατήσει τη γέμιση στο ψήσιμο.
- Αλείφουμε με το αβγό που έχουμε διαλύσει με λίγο νερό.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδίσουν.