Υλικά για τετράγωνη φόρμα 20χ 20 εκ. ή στρογγυλό διαμέτρου 20-22 εκ.:
- 150 γρ. κεράσια, απύρηνα, κοµµένα στη µέση (καθαρό βάρος)
- 150 γρ. βερύκοκα ξεφλουδισμένα και κομμένα στα τέσσερα
- 160 γρ. βούτυρο αγελάδας σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. άχνη ζάχαρη + λίγη για πασπάλισµα (προαιρετικά)
- 60 γρ. μέλι
- 300 γρ. ανθότυρο, σε µικρά κοµµάτια
- 2 σφηνάκια αμαρέτο ή 2 κ.γλ. εκχύλισμα πικραμύγδαλου
- 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή 120 γρ. αλεύρι και 100 γρ. λευκό αμύγδαλο σε σκόνη)
- 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
Εκτέλεση
- Χτυπάµε στο µίξερ µε το φτερό το βούτυρο µε την άχνη, το µέλι, το αμαρέτο και το ανθότυρο µέχρι να αφρατέψει το µείγµα.
- Προσθέτουµε ένα-ένα τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπηµα.
- Μόλις ενσωµατωθούν, σταµατάµε το µίξερ και ρίχνουµε το αλεύρι ανακατεύοντας µε µια µαρίζ.
- Στο τέλος βάζουµε τα κεράσια και τα βερύκοκα και ανακατεύουµε.
- Βουτυρώνουµε και αλευρώνουµε τη φόρμα.
- Αδειάζουµε εκεί το µείγµα και το ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά.
- Δοκιµάζουµε αν έχει ψηθεί το κέικ βυθίζοντας στο κέντρο του ένα µαχαίρι: Θα πρέπει να βγει στεγνό και καθαρό, αλλιώς ψήνουµε ακόµα λίγο και ξαναδοκιµάζουµε τρυπώντας σε άλλο σηµείο.
- Αφήνουµε το γλυκό να κρυώσει και το ξεφορµάρουµε. Αν θέλουµε, πασπαλίζουµε µε λίγη ζάχαρη άχνη.