keikkerasiaanthotiro

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για τετράγωνη φόρμα 20χ 20 εκ. ή στρογγυλό διαμέτρου 20-22 εκ.:

  • 150 γρ. κεράσια, απύρηνα, κοµµένα στη µέση (καθαρό βάρος)
  • 150 γρ. βερύκοκα ξεφλουδισμένα και κομμένα στα τέσσερα
  • 160 γρ. βούτυρο αγελάδας σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. άχνη ζάχαρη + λίγη για πασπάλισµα (προαιρετικά)
  • 60 γρ. μέλι
  • 300 γρ. ανθότυρο, σε µικρά κοµµάτια
  • 2 σφηνάκια αμαρέτο ή 2 κ.γλ. εκχύλισμα πικραμύγδαλου
  • 150 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις (ή 120 γρ. αλεύρι και 100 γρ. λευκό αμύγδαλο σε σκόνη)
  • 3 αυγά σε θερμοκρασία δωματίου

Εκτέλεση

  • Χτυπάµε στο µίξερ µε το φτερό το βούτυρο µε την άχνη, το µέλι, το αμαρέτο και το ανθότυρο µέχρι να αφρατέψει το µείγµα.
  • Προσθέτουµε ένα-ένα τα αβγά συνεχίζοντας το χτύπηµα.
  • Μόλις ενσωµατωθούν, σταµατάµε το µίξερ και ρίχνουµε το αλεύρι ανακατεύοντας µε µια µαρίζ.
  • Στο τέλος βάζουµε τα κεράσια και τα βερύκοκα και ανακατεύουµε.
  • Βουτυρώνουµε και αλευρώνουµε τη φόρμα.
  • Αδειάζουµε εκεί το µείγµα και το ψήνουµε σε προθερµασµένο φούρνο στους 180°C για 40 λεπτά.
  • Δοκιµάζουµε αν έχει ψηθεί το κέικ βυθίζοντας στο κέντρο του ένα µαχαίρι: Θα πρέπει να βγει στεγνό και καθαρό, αλλιώς ψήνουµε ακόµα λίγο και ξαναδοκιµάζουµε τρυπώντας σε άλλο σηµείο.
  • Αφήνουµε το γλυκό να κρυώσει και το ξεφορµάρουµε. Αν θέλουµε, πασπαλίζουµε µε λίγη ζάχαρη άχνη.