keikanthotiro

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για στρογγυλή φόρμα 24-26 εκ.:

  • 250 γρ. ανθότυρο ανάλατο και μαλακό
  • 150 γρ. γιαούρτι στραγγιστό (καλύτερα 10% λιπαρά)
  • 150 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 150 γρ. αμυγδαλόψιχα λευκή και ελαφρώς ψημένη, αλεσμένη σε σκόνη στο μούλτι (μπορούμε να βάλουμε και μείγμα με φουντούκια και καρύδια)
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 4 αβγά (χωρισμένοι οι κρόκοι από τα αχλάδια)
  • 1/2 κ.γλ. εκχύλισμα πικραμύγδαλου (ή και παραπάνω αν μας αρέσει η γεύση)
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 50 γρ. αμύγδαλο φιλέ
  • ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  • Βάζουμε το ανθότυρο σε ένα βαθύ πιάτο και το σπάμε καλά με το πηρούνι.
  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικι και προσθέτουμε και τη σκόνη αμυγδάλου.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με τη μισή ζάχαρη μέχρι να έχουμε μια σφιχτή μαρέγκα.
  • Ξεχωριστά χτυπάμε τους κρόκους με την υπόλοιπη ζάχαρη.
  • Ρίχνουμε μέσα το ανθότυρο, το γιαούρτι και το εκχύλισμα και χτυπάμε σε χαμηλή ταχύτητα.
  • Προσθέτουμε το μείγμα άλευρουκαι τη μαρέγκα εναλλάξ και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και ρίχνουμε από πάνω το αμύγδαλο φιλέ.
  • Ψήνουμε για 50-55′ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς ή μέχρι βυθίζοντας το μαχαίρι να βγαίνει καθαρό.
  • Περιμένουμε να κρυώσει και το πασπαλίζουμε με κοσκινισμένη άχνη ζάχαρη.