Υλικά για στρογγυλή φόρμα 18 εκ.:

  • 1 κονσέρβα ζαχαρούχο γάλα (αντιστοιχεί σε 397 γρ.)
  • 4 αυγά
  • 50 γρ. βούτυρο αγελάδας, λιωμένο + λίγο ακόμη για τη φόρμα
  • 120 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις + λίγο ακόμη για τη φόρμα
  • 1/2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

 

Εκτέλεση

  • Αδειάζουμε σε ένα μπολ το ζαχαρούχο γάλα.
  • Προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά ανακατεύοντας με έναν αυγοδάρτη και έπειτα ρίχνουμε και το λιωμένο βούτυρο.
  • Σε ένα άλλο μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και τα προσθέτουμε και αυτά σιγά-σιγά στο μείγμα με το ζαχαρούχο ανακατεύοντας.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στη βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 35-40 λεπτά. Δοκιμάζουμε αν ψήθηκε καλά το κέικ βυθίζοντας στο κέντρο του ένα λεπτό μαχαίρι· αν η λάμα του βγαίνει καθαρή, το κέικ έχει ψηθεί, ενώ αν βγαίνει λερωμένη, θα συνεχίσουμε το ψήσιμο για μερικά λεπτά και θα ξαναδοκιμάσουμε.
  • Μόλις βγάλουμε το κέικ, το αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.