kekakiapaparoynosporos

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 12 κεκάκια:

  • 60 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
  • 280 αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.σ μπέικιν πάουντερ (ή 1 κ.γλ. αν χρησιμοποιήσουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 200 γρ. ζάχαρη
  • 1 αβγό χτυπημένο ελαφρώς
  • 1 βανιλίνη ή 1 κ.γλ υγρή βανίλια
  • 250 ml γάλα
  • 1-2 κ.σ. παπαρουνόσπορος
  • ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι

Εκτέλεση

  • Λιώνουμε το βούτυρο και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
  • Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι με το μπέικιν κοσκινισμένα, το αλάτι, τη βανιλίνη και τη ζάχαρη.
  • Ρίχνουμε το αβγό σε άλλο μπολ και ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και το γάλα και χτυπάμε με τον αβγοδάρτη. Προσθέτουμε τον παπαρουνόσπορο, το ξύσμα και το χυμό και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στο αλεύρι και ανακατεύουμε με μαρίζ ίσα ίσα μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
  • Βάζουμε το μείγμα στις φόρμες για μάφινς (που ή θα έχουμε βουτυρώσει ή θα χρησιμοποιήσουμε χαρτάκια για μάφινς).
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 15-20′ ή μέχρι να γίνουν και μέσα τα κεκάκια (ελέγχουμε το μείγμα αν είναι υγρό με μια οδοντογλυφίδα).
  • Τα μεταφέρουμε σε σχάρα και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.