Υλικά για 12 κεκάκια:
- 60 γρ. μαργαρίνη με βούτυρο
- 280 αλεύρι για όλες τις χρήσεις ή αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.σ μπέικιν πάουντερ (ή 1 κ.γλ. αν χρησιμοποιήσουμε αλεύρι που φουσκώνει μόνο του)
- 1 πρέζα αλάτι
- 200 γρ. ζάχαρη
- 1 αβγό χτυπημένο ελαφρώς
- 1 βανιλίνη ή 1 κ.γλ υγρή βανίλια
- 250 ml γάλα
- 1-2 κ.σ. παπαρουνόσπορος
- ξύσμα και χυμό από 1 λεμόνι
Εκτέλεση
- Λιώνουμε το βούτυρο και αφήνουμε να κρυώσει ελαφρώς.
- Βάζουμε σε μπολ το αλεύρι με το μπέικιν κοσκινισμένα, το αλάτι, τη βανιλίνη και τη ζάχαρη.
- Ρίχνουμε το αβγό σε άλλο μπολ και ανακατεύουμε με το λιωμένο βούτυρο και το γάλα και χτυπάμε με τον αβγοδάρτη. Προσθέτουμε τον παπαρουνόσπορο, το ξύσμα και το χυμό και ανακατεύουμε.
- Ρίχνουμε το μείγμα στο αλεύρι και ανακατεύουμε με μαρίζ ίσα ίσα μέχρι να γίνει μια μαλακή ζύμη.
- Βάζουμε το μείγμα στις φόρμες για μάφινς (που ή θα έχουμε βουτυρώσει ή θα χρησιμοποιήσουμε χαρτάκια για μάφινς).
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 220 βαθμούς για 15-20′ ή μέχρι να γίνουν και μέσα τα κεκάκια (ελέγχουμε το μείγμα αν είναι υγρό με μια οδοντογλυφίδα).
- Τα μεταφέρουμε σε σχάρα και πασπαλίζουμε με άχνη ζάχαρη.