Υλικά για 1 στρογγυλή φόρμα 18-22 εκ:

  • 2 κ.σ. ψίχουλα από μπαγιάτικο ψωμί (ή τριμμένη φρυγανιά ή αμυγδαλόσκονη)
  • 100 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 100 γρ. ζάχαρη καστανή
  • 400 γρ. μήλα πράσινα (καθαρό βάρος – 2 μήλα μεσαίου προς μεγάλου μεγέθους)
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 120 γρ. μαργαρίνη  σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 αβγό
  • 200 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 2/3 φλιτζανιού κρέμα γάλακτος light

Εκτέλεση

  • Βουτυρώνουμε τη φόρμα και καλύπτουμε τον πυθμένα της με τα ψίχουλα.
  • Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ τις 2 ζάχαρες.
  • Ξεφλουδίζουμε και καθαρίζουμε τα μήλα και στη συνέχεια κόβουμε το ένα από αυτό σε λεπτές φέτες (12-16).
  • Βάζουμε το 1/3 από τις ζάχαρες σε ένα μπολ, προσθέτουμε την κανέλα και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε μέσα τις φέτες μήλου και τις ανακατεύουμε για να καλυφθούν καλά με το μείγμα ζάχαρης-κανέλας.
  • Το άλλο μήλο το κόβουμε σε κύβους.
  • Χτυπάμε στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα το υπόλοιπο μείγμα ζάχαρης με τη μαργαρίνη για 4-5΄.
  • Προσθέτουμε το αβγό και χτυπάμε μέχρι να ενσωματωθεί στο μείγμα.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και ρίχνουμε το αλεύρι εναλλάξ με την κρέμα γάλακτος.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Ρίχνουμε το μείγμα τους κύβους μήλου και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα  και απλώνουμε κυκλικά τις φέτες μήλου.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-60΄μέχρι να γίνει και εσωτερικά.