Υλικά για στρογγυλή φόρμα 26 εκ.:
- 100 γρ. μαργαρίνη και 50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 100 γρ. ζάχαρη άχνη και 50 γρ. κρυσταλλική
- 2 αβγά χτυπημένα ελαφρά
- 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 100 γρ. αλεσμένα φουντούκια και 50 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
- 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας (ή 2 βανίλιες)
- 80 ml γάλα
- 400 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσια ελαφρώς αλευρωμένα για μην καθίσουν στον πάτο της φόρμας (στραγγισμένα σε σουρωτήρι από το προηγούμενο βράδυ)
- 35 γρ. αποφλοιωμένα αμύγδαλα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη και το βούτυρο μέχρι να γίνει το μείγμα κρεμώδες.
- Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, χτυπώντας ενδιάμεσα 1 κ.σ. αλεύρι πριν προσθέσουμε το δεύτερο αβγό.
- Ανακατεύουμε στο μείγμα ζάχαρης το υπόλοιπο αλεύρι, το μπέικιν, τα αλεσμένα φουντούκια και αμύγδαλα, τη βανίλια και το γάλα.
- Προσθέτουμε τα μισά κεράσια στο μείγμα και ανακατεύουμε.
- Μεταφέρουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα και ισώνουμε την επιφάνεια.
- Σκορπίζουμε τα υπόλοιπα κεράσια και τα αμύγδαλα από πάνω. (Τα κεράσια τα πιέζουμε ελαφρά, να βυθιστούν λίγο.)
- Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-60′.
Σημείωση: Έψησα και για 4′ μόνο κάτω αντίσταση.