keikkerasi

 

 

 

 

Υλικά για στρογγυλή φόρμα 26 εκ.:

  • 100 γρ. μαργαρίνη και 50 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. ζάχαρη άχνη και 50 γρ. κρυσταλλική
  • 2 αβγά χτυπημένα ελαφρά
  • 250 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 100 γρ. αλεσμένα φουντούκια και 50 γρ. αλεσμένα αμύγδαλα
  • 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας (ή 2 βανίλιες)
  • 80 ml γάλα
  • 400 γρ. κεράσια χωρίς κουκούτσια ελαφρώς αλευρωμένα για μην καθίσουν στον πάτο της φόρμας (στραγγισμένα σε σουρωτήρι από το προηγούμενο βράδυ)
  • 35 γρ. αποφλοιωμένα αμύγδαλα

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με τη μαργαρίνη και το βούτυρο μέχρι να γίνει το μείγμα κρεμώδες.
  • Προσθέτουμε ένα ένα τα αβγά, χτυπώντας ενδιάμεσα 1 κ.σ. αλεύρι πριν προσθέσουμε το δεύτερο αβγό.
  • Ανακατεύουμε στο μείγμα ζάχαρης το υπόλοιπο αλεύρι, το μπέικιν, τα αλεσμένα φουντούκια και αμύγδαλα, τη βανίλια και το γάλα.
  • Προσθέτουμε τα μισά κεράσια στο μείγμα και ανακατεύουμε.
  • Μεταφέρουμε το μείγμα σε καλά βουτυρωμένη φόρμα και ισώνουμε την επιφάνεια.
  • Σκορπίζουμε τα υπόλοιπα κεράσια και τα αμύγδαλα από πάνω. (Τα κεράσια τα πιέζουμε ελαφρά, να βυθιστούν λίγο.)
  • Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-60′.

Σημείωση: Έψησα και για 4′ μόνο κάτω αντίσταση.