keikkerasifistikia

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για στρογγυλή φόρμα 20 εκ. ή μέτρια ορθογώνια (20χ10 εκ.):

  • 180 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 50 γρ. άχνη ζάχαρη, 50 γρ. μαλακή μαύρη και 50 γρ. καστανή
  • 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 3 αυγά
  • 120 γρ. σταγόνες σοκολάτας
  • 200 γρ. κεράσια, απύρηνα (καθαρό βάρος)
  • 1/2 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)
  • 60 γρ. φιστίκια Aιγίνης (καθαρό βάρος)

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη.
  • Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, έπειτα το αλεύρι και συνεχίζουμε για 1-2΄το χτύπημα.
  • Ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
  • Μόλις γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, το αδειάζουμε στη βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 50 λεπτά και κατόπιν στους 160°C για 10 λεπτά ακόμα.
  • Ελέγχουμε αν ψήθηκε καλά το κέικ βυθίζοντας στο κέντρο του ένα μαχαίρι, το οποίο θα πρέπει να βγει καθαρό και στεγνό, αλλιώς ψήνουμε ακόμα λίγο και ξαναδοκιμάζουμε.