Υλικά για στρογγυλή φόρμα 20 εκ. ή μέτρια ορθογώνια (20χ10 εκ.):
- 180 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 50 γρ. άχνη ζάχαρη, 50 γρ. μαλακή μαύρη και 50 γρ. καστανή
- 150 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 3 αυγά
- 120 γρ. σταγόνες σοκολάτας
- 200 γρ. κεράσια, απύρηνα (καθαρό βάρος)
- 1/2 κ.γ. κανέλα (προαιρετικά)
- 60 γρ. φιστίκια Aιγίνης (καθαρό βάρος)
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε ένα-ένα τα αβγά, έπειτα το αλεύρι και συνεχίζουμε για 1-2΄το χτύπημα.
- Ρίχνουμε και όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
- Μόλις γίνει ένα ομοιογενές μείγμα, το αδειάζουμε στη βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C για 50 λεπτά και κατόπιν στους 160°C για 10 λεπτά ακόμα.
- Ελέγχουμε αν ψήθηκε καλά το κέικ βυθίζοντας στο κέντρο του ένα μαχαίρι, το οποίο θα πρέπει να βγει καθαρό και στεγνό, αλλιώς ψήνουμε ακόμα λίγο και ξαναδοκιμάζουμε.