Υλικά για φόρμα 30Χ10:

  • 300 γρ. ανάμεικτα λαχανικά (μπρόκολο, κουνουπίδι, καρότο)
  • 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1½ φακελάκι ξηρή μαγιά (περίπου 12-13 γρ.)
  • 4 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
  • 150 ml ελαιόλαδο
  • 150 ml γάλα πλήρες
  • 100 γρ. κασέρι, τριμμένο
  • 100 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
  • 2-3 κλαράκια φρέσκο βασιλικό (τα φύλλα), ψιλοκομμένα
  • λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC στις αντιστάσεις. Λαδώνουμε ελαφρά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ (10×30 εκ.)
  • Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
  • Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά και τα προσθέτουμε στο μείγμα των υγρών. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα αρκετά σφιχτό και ελαστικό.
  • Τέλος προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε.
  • Βάζουμε περίπου το 1/3 της ποσότητας των λαχανικών σε ένα ξύλο κοπής και τα κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια.
  • Προσθέτουμε τα λαχανικά στο μπολ με το μείγμα του κέικ.
  • Ρίχνουμε το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
  • Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα στη λαδωμένη φόρμα και ισιώνουμε με ένα κουτάλι.
  • Σκορπίζουμε τα μισά από τα υπόλοιπα λαχανικά και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
  • Τέλος σκορπίζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, πιέζοντάς τα λίγο να μισοβυθιστούν στο μείγμα.
  • Ψήνουμε το κέικ για 45′ μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει καλά.