Υλικά για φόρμα 30Χ10:
- 300 γρ. ανάμεικτα λαχανικά (μπρόκολο, κουνουπίδι, καρότο)
- 300 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1½ φακελάκι ξηρή μαγιά (περίπου 12-13 γρ.)
- 4 αυγά, ελαφρά χτυπημένα
- 150 ml ελαιόλαδο
- 150 ml γάλα πλήρες
- 100 γρ. κασέρι, τριμμένο
- 100 γρ. ανθότυρο, θρυμματισμένο
- 2-3 κλαράκια φρέσκο βασιλικό (τα φύλλα), ψιλοκομμένα
- λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Εκτέλεση
- Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180ºC στις αντιστάσεις. Λαδώνουμε ελαφρά μια μακρόστενη φόρμα για κέικ (10×30 εκ.)
- Σε ένα μπολ βάζουμε τα αυγά και τα χτυπάμε με το σύρμα. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το γάλα και ανακατεύουμε καλά.
- Σε ένα μικρό μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι με τη μαγιά και τα προσθέτουμε στο μείγμα των υγρών. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να δημιουργηθεί ένα μείγμα αρκετά σφιχτό και ελαστικό.
- Τέλος προσθέτουμε τα τυριά και ανακατεύουμε.
- Βάζουμε περίπου το 1/3 της ποσότητας των λαχανικών σε ένα ξύλο κοπής και τα κόβουμε σε πολύ μικρά κομμάτια.
- Προσθέτουμε τα λαχανικά στο μπολ με το μείγμα του κέικ.
- Ρίχνουμε το βασιλικό, αλάτι και πιπέρι και ανακατεύουμε καλά.
- Αδειάζουμε τη μισή ποσότητα στη λαδωμένη φόρμα και ισιώνουμε με ένα κουτάλι.
- Σκορπίζουμε τα μισά από τα υπόλοιπα λαχανικά και καλύπτουμε με το υπόλοιπο μείγμα.
- Τέλος σκορπίζουμε τα υπόλοιπα λαχανικά, πιέζοντάς τα λίγο να μισοβυθιστούν στο μείγμα.
- Ψήνουμε το κέικ για 45′ μέχρι να φουσκώσει και να ροδίσει καλά.