Υλικά για 24 μάφιν ή μία στογγυλή φόρμα 26 εκ.:
- 6 ασπράδια αυγών και 2 κρόκους
- 150 γραμμάρια νιφάδες βρώμης (κουάκερ)
- 3 κουταλιές σούπας τριμμένο λιναρόσπορο
- 100 γραμμ. χοντροτριμμένα καρύδια
- 3 ώριμα φρούτα (π.χ. μήλα και μπανάνες)
- 1 βανίλια
- ½ κ.γ. κανέλα
- 1 κ.γ. μπέϊκιν πάουντερ
- 4 κ.σ. μέλι για να το περιχύσουμε (το ζεσταίνουμε πρώτα για να είναι πιο ρευστό)
Εκτέλεση
- Αναμιγνύουμε τα αλεσμένα καρύδια με το λιναρόσπορο και τη βρώμη.
- Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τα φρούτα.
- Χτυπάμε τα ασπράδια τους κρόκους, τη βανίλια και την κανέλα και αναμιγνύουμε όλα τα υλικά προσθέτοντας το μπέικιν πάουντερ.
- Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα καλυμμένη με αντικολλητικό χαρτί φούρνου ή στις θήκες για μάφιν, και ψήνουμε στους 200 βαθμούς για περίπου 50′.
- Προτού κρυώσει, το περιχύνουμε με το μέλι.
Shape tips:
- Το αποτέλεσμα είναι αρκετά άγλυκο. Αν το θέλεουμε πιο γλυκό, βάζουμε 4 κ.σ. καστανή ζάχαρη στο μείγμα.
- Θα προσθέταμε και 1 φλιτζάνι τριμμένο καρότο για πιο γλυκιά γεύση.