keikpatimezi

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 1 ορθογώνια φόρμα 30-32 εκ.:

Για το κέικ:

  • 140 γρ. αραβοσιτέλαιο
  • 200 γρ. μείγμα αποξηραμένων φρούτων σε πετιμέζι (δες συνταγή μπούτι χοιρινό με πετιμέζι)
  • 140 γρ. χυμό πορτοκαλιού
  • 50 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • 200 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 4 αβγά χωρισμένα τα ασπράδια από τους κρόκους
  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 100γρ. ζάχαρη κρυσταλλική

Για την κρέμα:

  • 300 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 2 κ.σ. ζάχαρη άχνη κοσκινισμένη
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • 1/4 κ.γλ. κάρδαμο σε σκόνη

Εκτέλεση

Για το κέικ:

  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ με το σύρμα ή το μίξερ το λάδι, το μείγμα με το πετιμέζι, το χυμό πορτοκαλιού, την άχνη και την κανέλα.
  • Λιώνουμε τη σοκολάτα με το βούτυρο σε μπεν μαρί.
  • Ενώνουμε τα δύο μείγματα και προσθέτουμε τους κρόκους, ανακατεύοντας καλά με μια σπάτουλα ή λίγο με το μίξερ.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι, το μπέικιν και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
  • Χτυπάμε τα ασπράδια με την κρυσταλλική ζάχαρη σε μαρέγκα και την προσθέτουμε σε δόσεις στα υπόλοιπα υλικά ανακατεύοντας απαλά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-60′ μέχρι να βγαίνει καθαρή η οδοντογλυφίδα.

Για την κρέμα:

Ανακατεύουμε όλα τα υλικά σε ένα μπολ και βάζουμε μια κ.σ. πάνω από κάθε κομμάτι κέικ.