keikkarydia

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για στενόμακρη φόρμα 30 εκ.:

  • 125 γρ. ψημμένα και τριμμένα καρύδια
  • 250 γρ. μπανάνες πολτοποιημένες
  • 125 γρ. λιωμένη μαργαρίνη και κρύα (ή μείγμα με βούτυρο)
  • 2 αβγά
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • 100 γρ. σταφίδες
  • 150 γρ. ζάχαρη (λευκή ή μείγμα με καστανή)
  • 230 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης (ή μείγμα με λευκό ή με φαρίνα)

Εκτέλεση

  • Ψήνουμε τα καρύδια για 7′ και τα τρίβουμε μέσα σε πετσέτα κουζίνας για να φύγουν οι φλούδες που πικρίζουν. Τα βάζουμε στο μούλτι και τα κάνουμε πούδρα.
  • Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα καρύδια, την κανέλα, το μπέικιν, τη βανίλια, τις σταφίδες, τη ζάχαρη και το αλεύρι.
  • Ανακατεύουμε σε άλλο μπολ τις μπανάνες, τα αβγά και τη μαργαρίνη.
  • Ενώνουμε τα 2 μείγματα και ομογενοποιούμε (είτε με μια σπάτουλα είτε με το μίξερ για 1′).
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-60′. Αν πάρει γρήγορα από πάνω, βάζουμε αλουμινόχαρτο.