Υλικά για στενόμακρη φόρμα 30 εκ.:
- 125 γρ. ψημμένα και τριμμένα καρύδια
- 250 γρ. μπανάνες πολτοποιημένες
- 125 γρ. λιωμένη μαργαρίνη και κρύα (ή μείγμα με βούτυρο)
- 2 αβγά
- 1/2 κ.γλ. κανέλα
- 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 βανίλια
- 100 γρ. σταφίδες
- 150 γρ. ζάχαρη (λευκή ή μείγμα με καστανή)
- 230 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης (ή μείγμα με λευκό ή με φαρίνα)
Εκτέλεση
- Ψήνουμε τα καρύδια για 7′ και τα τρίβουμε μέσα σε πετσέτα κουζίνας για να φύγουν οι φλούδες που πικρίζουν. Τα βάζουμε στο μούλτι και τα κάνουμε πούδρα.
- Ανακατεύουμε σε ένα μπολ τα καρύδια, την κανέλα, το μπέικιν, τη βανίλια, τις σταφίδες, τη ζάχαρη και το αλεύρι.
- Ανακατεύουμε σε άλλο μπολ τις μπανάνες, τα αβγά και τη μαργαρίνη.
- Ενώνουμε τα 2 μείγματα και ομογενοποιούμε (είτε με μια σπάτουλα είτε με το μίξερ για 1′).
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50-60′. Αν πάρει γρήγορα από πάνω, βάζουμε αλουμινόχαρτο.