Υλικά για ορθογώνια φόρμα 30χ10 εκ.:
- 1 και 3/4 της κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
- 1 και 1/2 κούπα ζάχαρη (λευκή και καστανή)
- 1/2 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
- 3 κ.σ. κακάο (ή σοκολάτα σε σκόνη) κοσκινισμένο
- λίγο μπέικιν πάουντερ
- 1 πρέζα σόδα σε σκόνη
- 1 πρέζα αλάτι
- 2 μπανάνες μικρές ώριμες λιωμένες με ένα πιρούνι
- 1/2 κούπα μαργαρίνη λιωμένη
- 3 αβγά
- 100 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη
Εκτέλεση
- Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ όλα τα στερεά υλικά (τα πρώτα 7)
- Ανακατεύουμε τη λιωμένη μαργαρίνη με τις λιωμνένες μπανάνες.
- Ενσωματώνουμε τα αβγά στο μείγμα μαργαρίνης και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε τα υγρά στα στερεά.
- Ανακατεύουμε ελαφρά ίσα να αναμειχθούν τα μείγματα.
- Ενσωματώνουμε και τα κομματάκια κουβερτούρας.
- Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45′ (να βγαίνει η λάμα του μαχαιριού καθαρή).