mpananasokolata

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για ορθογώνια φόρμα 30χ10 εκ.:

  •  1 και 3/4 της κούπας αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο
  • 1 και 1/2 κούπα ζάχαρη (λευκή και καστανή)
  • 1/2 κούπα καρύδια ψιλοκομμένα
  • 3 κ.σ. κακάο (ή σοκολάτα σε σκόνη) κοσκινισμένο
  • λίγο μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα σόδα σε σκόνη
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 μπανάνες μικρές ώριμες λιωμένες με ένα πιρούνι
  • 1/2 κούπα μαργαρίνη λιωμένη
  • 3 αβγά
  • 100 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη

Εκτέλεση

  • Αναμειγνύουμε σε ένα μπολ όλα τα στερεά υλικά (τα πρώτα 7)
  • Ανακατεύουμε τη λιωμένη μαργαρίνη με τις λιωμνένες μπανάνες.
  • Ενσωματώνουμε τα αβγά στο μείγμα μαργαρίνης και ανακατεύουμε.
  • Προσθέτουμε τα υγρά στα στερεά.
  • Ανακατεύουμε ελαφρά ίσα να αναμειχθούν τα μείγματα.
  • Ενσωματώνουμε και τα κομματάκια κουβερτούρας.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45′ (να βγαίνει η λάμα του μαχαιριού καθαρή).