Υλικά για στρογγυλή φόρμα 26 εκ.:

  • 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλιτζάνι σταφίδες και καρύδια
  • 1 φλιτζάνι μέλι
  • χυμός από 2 πορτοκάλια
  • 1 φλιτζάνι σπορέλαιο
  • κονιάκ
  • 1 κοφτό κουταλάκι σόδα
  • κανέλα
  • μαρμελάδα βερίκοκο ή άλλη γεύση

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τη μαρμελάδα.
  • Αλείφουμε τη φόρμα με λάδι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
  • Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40′.
  • Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και αφαιρούμε από τη φόρμα.
  • Κόβουμε προσεκτικά το κέικ οριζόνια, χωρίζουμε στα 2 και αλείφουμε με μαρμελάδα του εσωτερικό και ξαναενώνουμε τα κομμάτια.