Υλικά για στρογγυλή φόρμα 26 εκ.:
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 φλιτζάνι σταφίδες και καρύδια
- 1 φλιτζάνι μέλι
- χυμός από 2 πορτοκάλια
- 1 φλιτζάνι σπορέλαιο
- κονιάκ
- 1 κοφτό κουταλάκι σόδα
- κανέλα
- μαρμελάδα βερίκοκο ή άλλη γεύση
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά εκτός από τη μαρμελάδα.
- Αλείφουμε τη φόρμα με λάδι και ρίχνουμε μέσα το μείγμα.
- Ψήνουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 40′.
- Αφήνουμε να κρυώσει λίγο και αφαιρούμε από τη φόρμα.
- Κόβουμε προσεκτικά το κέικ οριζόνια, χωρίζουμε στα 2 και αλείφουμε με μαρμελάδα του εσωτερικό και ξαναενώνουμε τα κομμάτια.