Υλικά για μικρή ορθογώνια φόρμα ή ταψάκι 20χ20 εκ.:

  • 100 γρ. κουβερτούρα λιώμενη
  • 100 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 130 γρ. γιαούρτι
  • 2 αβγά
  • 260 γρ. ζάχαρη
  •  180 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
  • 1 βανιλίνη

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5΄ σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα.
  • Ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά και στη συνέχεια το γιαούρτι χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα.
  • Χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά, τη μαγιά, το ξύσμα και τη βανιλίνη.
  • Στο τέλος προσθέτουμε και την κουβερτούρα χτυπώντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Ρίχνουμε στο ταψάκι που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35-40′ ή μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφίδα καθαρή.