Υλικά για μικρή ορθογώνια φόρμα ή ταψάκι 20χ20 εκ.:
- 100 γρ. κουβερτούρα λιώμενη
- 100 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 130 γρ. γιαούρτι
- 2 αβγά
- 260 γρ. ζάχαρη
- 180 γρ. αλεύρι κοσκινισμένο
- 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
- 1 κ.γλ. ξύσμα πορτοκαλιού
- 1 βανιλίνη
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη για 5΄ σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα.
- Ρίχνουμε ένα ένα τα αβγά και στη συνέχεια το γιαούρτι χωρίς να σταματήσουμε το χτύπημα.
- Χαμηλώνουμε ταχύτητα και προσθέτουμε το αλεύρι σταδιακά, τη μαγιά, το ξύσμα και τη βανιλίνη.
- Στο τέλος προσθέτουμε και την κουβερτούρα χτυπώντας μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ρίχνουμε στο ταψάκι που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 35-40′ ή μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφίδα καθαρή.