keiknistisimo

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για στρογγυλή φόρμα 26 εκ.

  • 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο (καλύτερα μισό μισό με ηλιέλαιο, γίνεται πιο βαρύ και στη γεύση με ελαιόλαδο)
  • 3 1/2 φλιτζ. αλεύρι
  • 4 κ.σ. κακάο
  • 2 φλιτζ. ζάχαρη
  • 2 φλιτζ. νερό
  • 2 βανίλιες
  • 3 κ.σ. μηλόξυδο
  • 1 κ.σ. κοφτή μαγειρική σόδα
  • 1 κ.γλ. αλάτι

Εκτέλεση

  • Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και τη σόδα, και ενσωματώνουμε το αλάτι και τις βανίλιες.
  • Χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά (είτε στο μίξερ είτε στο χέρι με τον αβγοδάρτη, δε θέλει πολύ χτύπημα),προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
  • Λαδώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου (ανάλογα και το φούρνο).