Υλικά για στρογγυλή φόρμα 26 εκ.
- 3/4 φλιτζανιού ελαιόλαδο (καλύτερα μισό μισό με ηλιέλαιο, γίνεται πιο βαρύ και στη γεύση με ελαιόλαδο)
- 3 1/2 φλιτζ. αλεύρι
- 4 κ.σ. κακάο
- 2 φλιτζ. ζάχαρη
- 2 φλιτζ. νερό
- 2 βανίλιες
- 3 κ.σ. μηλόξυδο
- 1 κ.σ. κοφτή μαγειρική σόδα
- 1 κ.γλ. αλάτι
Εκτέλεση
- Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το κακάο και τη σόδα, και ενσωματώνουμε το αλάτι και τις βανίλιες.
- Χτυπάμε τα υπόλοιπα υλικά (είτε στο μίξερ είτε στο χέρι με τον αβγοδάρτη, δε θέλει πολύ χτύπημα),προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε απαλά με μια σπάτουλα.
- Λαδώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα και ρίχνουμε μέσα το μείγμα
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου (ανάλογα και το φούρνο).