Υλικά για 6 άτομα:
- 6 μεγάλα καλαμάρια
- 120 γρ. κινόα
- 1300 ml ζωμός λαχανικών ή νερό
- 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
- 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- 2 κολοκυθάκια τριμμένα
- 2 καρότα τριμμένα
- 1 πιπεριά σε κυβάκια
- 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
- 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
- 250 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
- αλάτι, πιπέρι
- ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Ξεπλένουμε με κρύο νερό την κινόα και τη στραγγίζουμε καλά.
- Τη βράζουμε σε κατσαρόλα σε 300 ml από τον ζωμό λαχανικών σε μέτρια φωτιά για 20′.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε την κινόα να απορροφήσει όλο τον ζωμό.
- Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε τα κρεμμύδια και την πιπεριά για 3-4′.
- Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τα καρότα, τα μισά ντοματάκια, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για 3-4′.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την κινόα και το ανθότυρο, και ανακατεύουμε.
- Αλατοπιπερώνουμε τα καλαμάρια και μοιράζουμε τη γέμιση.
- Κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδα, τα βάζουμε σε ταψί, προσθέτουμε ελαιόλαδο, τον υπόλοιπο ζωμό, τα υπόλοιπα ντοματάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30′.