Υλικά για 6 άτομα:

  • 6 μεγάλα καλαμάρια
  • 120 γρ. κινόα
  • 1300 ml ζωμός λαχανικών ή νερό
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 4 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 κολοκυθάκια τριμμένα
  • 2 καρότα τριμμένα
  • 1 πιπεριά σε κυβάκια
  • 400 γρ. ντοματάκια κονκασέ
  • 1 κ.σ. πελτές ντομάτας
  • 250 γρ. ανθότυρο θρυμματισμένο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Ξεπλένουμε με κρύο νερό την κινόα και τη στραγγίζουμε καλά.
  • Τη βράζουμε σε κατσαρόλα σε 300 ml από τον ζωμό λαχανικών σε μέτρια φωτιά για 20′.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, σκεπάζουμε την κατσαρόλα και αφήνουμε την κινόα να απορροφήσει όλο τον ζωμό.
  • Ζεσταίνουμε ελαιόλαδο σε βαθύ τηγάνι, σοτάρουμε τα κρεμμύδια και την πιπεριά για 3-4′.
  • Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, τα καρότα, τα μισά ντοματάκια, τον πελτέ, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε για 3-4′.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, ρίχνουμε την κινόα και το ανθότυρο, και ανακατεύουμε.
  • Αλατοπιπερώνουμε τα καλαμάρια και μοιράζουμε τη γέμιση.
  • Κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδα, τα βάζουμε σε ταψί, προσθέτουμε ελαιόλαδο, τον υπόλοιπο ζωμό, τα υπόλοιπα ντοματάκια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30′.