Υλικά για 2-3 άτομα:

  • 500 γρ. καλαμαράκια κομμένα σε ροδέλες (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
  •  ελαιόλαδο και αραβοσιτέλαιο

Για το κουρκούτι:

  •  100 γρ. αλεύρι
  •  20 γρ. κορν φλάουρ
  •  1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  •  150 ml μπύρα
  •  θυμάρι, ρίγανη
  •  αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  •  Ξεπλένουμε τα καλαμαράκια, τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.
  •  Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το κουρκούτι μέχρι να γίνει ένας χυλός (αν χρειαστεί παραπάνω μπύρα, θα προσθέσουμε).
  •  Βάζουμε ελαιόλαδο και αραβοσιτέλαιο στο τηγάνι τόσο ώστε να βυθίζονται τα καλαμαράκια.
  •  Περνάμε τα καλαμαράκια από το κουρκούτι και τα βάζουμε στο τηγάνι.
  •  Τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά στην αρχή και στη συνέχεια χαμηλώνουμε.
  •  Τα τοποθετούμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.