Υλικά για 2-3 άτομα:
- 500 γρ. καλαμαράκια κομμένα σε ροδέλες (φρέσκα ή κατεψυγμένα)
- ελαιόλαδο και αραβοσιτέλαιο
Για το κουρκούτι:
- 100 γρ. αλεύρι
- 20 γρ. κορν φλάουρ
- 1/2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 150 ml μπύρα
- θυμάρι, ρίγανη
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ξεπλένουμε τα καλαμαράκια, τα στραγγίζουμε και τα στεγνώνουμε σε χαρτί κουζίνας.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά για το κουρκούτι μέχρι να γίνει ένας χυλός (αν χρειαστεί παραπάνω μπύρα, θα προσθέσουμε).
- Βάζουμε ελαιόλαδο και αραβοσιτέλαιο στο τηγάνι τόσο ώστε να βυθίζονται τα καλαμαράκια.
- Περνάμε τα καλαμαράκια από το κουρκούτι και τα βάζουμε στο τηγάνι.
- Τα τηγανίζουμε σε δυνατή φωτιά στην αρχή και στη συνέχεια χαμηλώνουμε.
- Τα τοποθετούμε σε πιατέλα με απορροφητικό χαρτί.