Υλικά για 4 άτομα:
- 16 κανελόνια
- 4 πράσα σε ροδέλες (μόνο το άσπρο μέρος)
- 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
- 1/2 φλιτζάνι γάλα
- 1 1/2 φλιτζάνι ανθότυρο τριμμένο
- 3/4 φλιτζανιού γραβιέρα τριμμένη
- 4 φέτες καπνιστή μπριζόλα ή γαλοπούλα σε μικρά κομματάκια
- 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
- 2 φλιτζάνια συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
- λίγο μοσχοκάρυδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Ζεματίζουμε για 4-5΄τα κανελόνια για να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε, τα κρυώνουμε και τους βάζουμε ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
- Σοτάρουμε στο μισό ελαιόλαδο τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν αρκετά τα πράσα (αν χρειαστεί, προσθέτουμε 2-3 κ.σ. νερό).
- Ρίχνουμε το ανθότυρο, τη μισή γραβιέρα, την μπριζόλα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
- Αποσύρουμε από τη φωτιά, βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη φρυγανιά, το γάλα και το μοσχοκάρυδο, και ανακατεύουμε.
- Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα βάζουμε σφιχτά το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα μέτριο ταψί.
- Ρίχνουμε από πάνω το χυμό ντομάτας, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.
- Ψήνουμε για 15΄. Βγάζουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα και αφήνουμε στο γκριλ για 4-5΄μέχρι να λιώσει το τυρί.