Υλικά για 4 άτομα:

  • 16 κανελόνια
  • 4 πράσα σε ροδέλες (μόνο το άσπρο μέρος)
  • 50 γρ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι γάλα
  • 1 1/2 φλιτζάνι ανθότυρο τριμμένο
  • 3/4 φλιτζανιού γραβιέρα τριμμένη
  • 4 φέτες καπνιστή μπριζόλα ή γαλοπούλα σε μικρά κομματάκια
  • 1/3 φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 2 φλιτζάνια συμπυκνωμένος χυμός ντομάτας
  • λίγο μοσχοκάρυδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Ζεματίζουμε για 4-5΄τα κανελόνια για να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε, τα κρυώνουμε και τους βάζουμε ελαιόλαδο για να μην κολλήσουν.
  • Σοτάρουμε στο μισό ελαιόλαδο τα πράσα μέχρι να μαλακώσουν αρκετά τα πράσα (αν χρειαστεί, προσθέτουμε 2-3 κ.σ. νερό).
  • Ρίχνουμε το ανθότυρο, τη μισή γραβιέρα, την μπριζόλα, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε πάνω στη φωτιά μέχρι να λιώσουν τα τυριά.
  • Αποσύρουμε από τη φωτιά, βάζουμε το μείγμα σε ένα μπολ, προσθέτουμε τη φρυγανιά, το γάλα και το μοσχοκάρυδο, και ανακατεύουμε.
  • Γεμίζουμε τα κανελόνια και τα βάζουμε σφιχτά το ένα δίπλα στο άλλο σε ένα μέτριο ταψί.
  • Ρίχνουμε από πάνω το χυμό ντομάτας, το ελαιόλαδο και λίγο αλάτι.
  • Ψήνουμε για 15΄. Βγάζουμε από τον φούρνο, πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη γραβιέρα και αφήνουμε στο γκριλ για 4-5΄μέχρι να λιώσει το τυρί.