Υλικά για 4-6 άτομα:

  • 1 πακέτο κανελόνια 250 γρ.
  • 600 γρ. ντομάτες ώριμες
  • 600 γρ. ανθότυρο
  • 100 γρ. μπέικον χοντροκομμένο
  • 20 γρ. αλεύρι
  • 100 γρ. γιαούρτι
  • 200 ml χυμός ντομάτας
  • 100 γρ. παρμεζάνα, 50 για τη γέμιση και 50 για πασπάλισμα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Σοτάρουμε το μπέικον και το αφήνουμε να κρυώσει.
  • Κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους, τις αλατίζουμε, τις λαδώνουμε και τις ψήνουμε στον φούρνο σοτυς 180 βαθμούς για 20′. Αφήνουμε να κρυώσουν.
  • Σε ένα μπολ σπάμε το ανθότυρο με τα χέρια μας και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λάδι και τον χυμό ντομάτας.
  • Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τα κανελόνια.
  • Βάζουμε λίγο χυμό ντομάτας με ελαιόλαδο στην επιφάνεια του ταψιού ώστε να την καλύψει.
  • Στρώνουμε τα κανελόνια, περιχύνουμε με χυμό ντομάτας και ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40′.