Υλικά για 4-6 άτομα:
- 1 πακέτο κανελόνια 250 γρ.
- 600 γρ. ντομάτες ώριμες
- 600 γρ. ανθότυρο
- 100 γρ. μπέικον χοντροκομμένο
- 20 γρ. αλεύρι
- 100 γρ. γιαούρτι
- 200 ml χυμός ντομάτας
- 100 γρ. παρμεζάνα, 50 για τη γέμιση και 50 για πασπάλισμα
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε το μπέικον και το αφήνουμε να κρυώσει.
- Κόβουμε τις ντομάτες σε κύβους, τις αλατίζουμε, τις λαδώνουμε και τις ψήνουμε στον φούρνο σοτυς 180 βαθμούς για 20′. Αφήνουμε να κρυώσουν.
- Σε ένα μπολ σπάμε το ανθότυρο με τα χέρια μας και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά εκτός από το λάδι και τον χυμό ντομάτας.
- Ανακατεύουμε καλά και γεμίζουμε τα κανελόνια.
- Βάζουμε λίγο χυμό ντομάτας με ελαιόλαδο στην επιφάνεια του ταψιού ώστε να την καλύψει.
- Στρώνουμε τα κανελόνια, περιχύνουμε με χυμό ντομάτας και ελαιόλαδο, αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη παρμεζάνα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 35-40′.