Υλικά για στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα 18 εκ.:
- 120 γρ. καρύδια τριμμένα στο μούλτι (πριν γίνουν σκόνη)
- 25 γρ. αμύγδαλα τριμμένα στο μούλτι (πριν γίνουν σκόνη)
- 1/2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
- 1/2 κ.σ. κακάο
- 65 γρ. ζάχαρη
- 2 κρόκοι
- 2 ασπράδια
- 1 κ.γλ. γεμάτο μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.σ. λικέρ
- 1/2 κ.γλ. κανέλα
- βούτυρο για τη φόρμα
- αλεύρι για τη φόρμα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν αρκετά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τη φρυγανιά και το κακάο και αδειάζουμε στο μείγμα στους κρόκους μαζί και το λικέρ.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά με μια κουτάλα.
- Χτυπάμε στο μίξερ (αφού το καθαρίσουμε και το σκουπίσουμε πολύ καλά, για να μην έχει ίχνος υγρασίας) τα ασπράδια με το σύρμα, μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.
- Ρίχνουμε τη μισή μαρέγκα στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας απαλά και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη.
- Προσθέτουμε το μπέικιν και την κανέλα και ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C-180°C για 30′.
- Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.