Υλικά για στρογγυλή αποσπώμενη φόρμα 18 εκ.:

 

  • 120 γρ. καρύδια τριμμένα στο μούλτι (πριν γίνουν σκόνη)
  • 25 γρ. αμύγδαλα τριμμένα στο μούλτι (πριν γίνουν σκόνη)
  • 1/2 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
  • 1/2 κ.σ. κακάο
  • 65 γρ. ζάχαρη
  • 2 κρόκοι
  • 2 ασπράδια
  • 1 κ.γλ. γεμάτο μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.σ. λικέρ
  • 1/2 κ.γλ. κανέλα
  • βούτυρο για τη φόρμα
  • αλεύρι για τη φόρμα

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη στο μίξερ με το σύρμα έως ότου ασπρίσουν και αφρατέψουν αρκετά.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τα καρύδια, τα αμύγδαλα, τη φρυγανιά και το κακάο και αδειάζουμε στο μείγμα στους κρόκους μαζί και το λικέρ.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά με μια κουτάλα.
  • Χτυπάμε στο μίξερ (αφού το καθαρίσουμε και το σκουπίσουμε πολύ καλά, για να μην έχει ίχνος υγρασίας) τα ασπράδια με το σύρμα, μέχρι να γίνει μια σφιχτή μαρέγκα.
  • Ρίχνουμε τη μισή μαρέγκα στο προηγούμενο μείγμα ανακατεύοντας απαλά και συνεχίζουμε με την υπόλοιπη.
  • Προσθέτουμε το μπέικιν και την κανέλα και ανακατεύουμε.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στη βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170°C-180°C για 30′.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.