Υλικά για πυρέξ 20χ30:
- 250 γρ. μαργαρίνη λιωμένο σε μπεν μαρί (όχι ζεστό)
- 6 αβγά (χωριστά τα ασπράδια από τους κρόκους)
- 1/4 κ.γλ. μαγειρική σόδα
- 1/4 γλυκού αλάτι
- 1 κούπα καφέ ζάχαρη
- 1 κούπα αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κούπα γάλα
- 1 κουτί ζαχαρούχο γάλα
- 1 μικρό κουτί γάλα εβαπορέ
- ξύσμα από 1 πορτοκάλι
- 1 βανίλια
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια με το αλάτι και τη σόδα σε μέτρια ταχύτητα για περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέτουμε στη μαρέγκα τους κρόκους και τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα σε χαμηλή ταχύτητα για 4′ ακόμη.
- Βγάζουμε το μπολ από τη βάση του μίξερ και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα.
- Βάζουμε στο μείγμα της μαρέγκας τη μισή μαργαρίνη, το ξύσμα, τη βανίλια και το μισό αλεύρι.
- Ανακατεύουμε και αφού ενσωματωθούν με το μείγμα, προσθέτουμε την υπόλοιπη μαργαρίνη και το υπόλοιπο αλεύρι.
- Συνεχίζουμε το ανακάτεμα με τη σπάτουλα μέχρι να ενωθούν καλά τα υλικά.
- Βουτυρώνουμε το πυρέξ, απλώνουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30-35′.
- Βγάζουμε από το φούρνο και περιχύνουμε σιγά σιγά το κέικ με τα τρία είδη γάλακτος που έχουμε ανακατέψει σε μια κανάτα. Προσέχουμε να πάει το γάλα παντού. Ψήνουμε για 10′ ακόμη.
- Αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει καλά και τυλίγουμε το πυρέξ με μεμβράνη. Το αφήνουμε να κρυώσει στο ψυγείο για κάποιες ώρες.