Υλικά για ταψάκι 20χ30 ή στρογγυλή φόρμα 26 εκ.:
Για το κέικ
- 400 γρ, καρότο τριμμένο ή στο μούλτι ή στον τρίφτη
- 3 κ.σ. σταφίδες (ξανθές ή μαύρες)
- 3 κ.σ. καρύδια χοντροκομμένα
- 350 γρ. ζάχαρη (ή μαύρη ή ανάμεικτη)
- 4 αβγά
- 250 γρ. ηλιέλαιο (ένα ποτήρι νερού των 200 ml)
- 250-300 γρ. πολτός μήλου (βράζετε τα μήλα και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ)
- 300 γρ. αλεύρι (ή φαρίνα)
- 1/2 κ.γλ. αλάτι
- 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γλ. σόδα
- 1 κ.γλ. κανέλα
- 2 βανίλιες
Για το γλάσο
- 2 κ.σ. μαργαρίνη
- 200 γρ. τυρί κρέμα (μπορείτε να βάλετε και light)
- 200-220 γρ. ζάχαρη άχνη
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε σε μια λεκανίτσα όλα τα υλικά για το κέικ εκτός από το αλεύρι που ρίχνουμε στο τέλος σιγά σιγά όταν έχουν ομογενοποιηθεί όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Στρώνουμε στο ταψάκι που έχουμε βουτυρώσει (ή στη φόρμα) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 60-70′ (ανάλογα το φούρνο, μέχρι να βγαίνει καθαρή η λεπίδα του μαχαιριού, αλλά μην το παραψήσουμε, αν έχει γίνει από πάνω βάζουμε αλουμινόχαρτο).
- Το αφήνουμε να κρυώσει και φτιάχουμε το γλάσο.
- Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για το γλάσο και το βάζουμε από πάνω (αν έχει βγει σφιχτό, βάζουμε μαργαρίνη, αν έχει βγει αραιό, βάζουμε άχνη.
- Βάζουμε στο ψυγείο.
Σημείωση: Μπορούμε να μειώσουμε τη ζάχαρη και να αυξήσουμε τον πολτό μήλου και το καρότο.