keikkaroto

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για ταψάκι 20χ30 ή στρογγυλή φόρμα 26 εκ.:

Για το κέικ

  • 400 γρ, καρότο τριμμένο ή στο μούλτι ή στον τρίφτη
  • 3 κ.σ. σταφίδες (ξανθές ή μαύρες)
  • 3 κ.σ. καρύδια χοντροκομμένα
  • 350 γρ. ζάχαρη (ή μαύρη ή ανάμεικτη)
  • 4 αβγά
  • 250 γρ. ηλιέλαιο (ένα ποτήρι νερού των 200 ml)
  • 250-300 γρ. πολτός μήλου (βράζετε τα μήλα και τα πολτοποιείτε στο μπλέντερ)
  • 300 γρ. αλεύρι (ή φαρίνα)
  • 1/2 κ.γλ. αλάτι
  • 2 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. σόδα
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 2 βανίλιες

Για το γλάσο

  • 2 κ.σ. μαργαρίνη
  • 200 γρ. τυρί κρέμα (μπορείτε να βάλετε και light)
  • 200-220 γρ. ζάχαρη άχνη

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε σε μια λεκανίτσα όλα τα υλικά για το κέικ εκτός από το αλεύρι που ρίχνουμε στο τέλος σιγά σιγά όταν έχουν ομογενοποιηθεί όλα τα υπόλοιπα υλικά.
  • Στρώνουμε στο ταψάκι που έχουμε βουτυρώσει (ή στη φόρμα) και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 60-70′ (ανάλογα το φούρνο, μέχρι να βγαίνει καθαρή η λεπίδα του μαχαιριού, αλλά μην το παραψήσουμε, αν έχει γίνει από πάνω βάζουμε αλουμινόχαρτο).
  • Το αφήνουμε να κρυώσει και φτιάχουμε το γλάσο.
  • Χτυπάμε στο μπλέντερ όλα τα υλικά για το γλάσο και το βάζουμε από πάνω (αν έχει βγει σφιχτό, βάζουμε μαργαρίνη, αν έχει βγει αραιό, βάζουμε άχνη.
  • Βάζουμε στο ψυγείο.

 

Σημείωση: Μπορούμε να μειώσουμε τη ζάχαρη και να αυξήσουμε τον πολτό μήλου και το καρότο.