Υλικά για φόρμα 26 εκ.
- 250 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου (ή 1 κούπα καφέ αραβοσιτέλαιο)
- 100 γρ. ζάχαρη
- 500 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
- 4 αβγά
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 1 κ.γλ. κανέλα
- 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
- μια πρέζα αλάτι (λιγότερο από 1/2 κ.γλ.)
- 400 γρ. καρότο (4-5 καρότα κανονικά)
- 120 γρ. σταφίδες μαύρες
- 120 γρ. καρύδια
- 120 γρ. γάλα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τη μαργαρίνη (ή το αραβοσιτέλαιο) με τη ζάχαρη στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για τουλάχιστον 5΄.
- Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Ρίχνουμε όλα τα μυρωδικά, το αλάτι, το καρότο, το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα.
- Προσθέτουμε τις σταφίδες και τα καρύδια και ανακατεύουμε λίγο ακόμη.
- Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30΄ και στους 160 για άλλα 30΄(ανάλογα το φούρνο). (Ελέγχουμε αν έχει γίνει το κέικ, μπήγοντας ένα μαχαίρι και βλέποντας αν κολλάει μείγμα στην επιφάνειά του.)