Υλικά για φόρμα 26 εκ.

  • 250 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου (ή 1 κούπα καφέ αραβοσιτέλαιο)
  • 100 γρ. ζάχαρη
  • 500 γρ. αλεύρι ολικής άλεσης
  • 4 αβγά
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γλ. κανέλα
  • 1/2 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
  • μια πρέζα αλάτι (λιγότερο από 1/2 κ.γλ.)
  • 400 γρ. καρότο (4-5 καρότα κανονικά)
  • 120 γρ. σταφίδες μαύρες
  • 120 γρ. καρύδια
  • 120 γρ. γάλα

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε τη μαργαρίνη (ή το αραβοσιτέλαιο) με τη ζάχαρη στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για τουλάχιστον 5΄.
  • Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα και το γάλα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
  • Ρίχνουμε όλα τα μυρωδικά, το αλάτι, το καρότο, το αλεύρι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα.
  • Προσθέτουμε τις σταφίδες και τα καρύδια και ανακατεύουμε λίγο ακόμη.
  • Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30΄ και στους 160 για άλλα 30΄(ανάλογα το φούρνο). (Ελέγχουμε αν έχει γίνει το κέικ, μπήγοντας ένα μαχαίρι και βλέποντας αν κολλάει μείγμα στην επιφάνειά του.)