keikmarmpre

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για στρογγυλή φόρμα 26 εκ. ή ορθογώνια 30χ10 εκ.:

  • 225 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 225 γρ. φαρίνα
  • 225 γρ. ζάχαρη
  • 4 αβγά
  • 2 κ.σ. κακάο
  • 5 κ.σ. γάλα
  • βανίλιες ή 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά με τις 3 κουταλιές γάλα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
  • Μοιράζουμε το μείγμα σε δύο μπολ.
  • Στο ένα ρίχνουμε το κακάο και τις 2 κουταλιές γάλα και χτυπάμε για λίγο στο μίξερ.
  • Γεμίζουμε τη φόρμα εναλλάξ με κουταλιές και από τα 2 μείγματα. (3 μεγάλες κουταλιές από το ένα μείγμα στη βάση, από πάνω 3 μεγάλες κουταλιές από το άλλο μείγμα και κ.ο.κ.)
  • Χτυπάμε τη φόρμα στο τραπέζι για να φύγουν φυσαλίδες αέρα.
  • Με ένα μαχαίρι και ξεκινώντας από ένα σημείο τραβάμε μια ελικοειδή χαρακιά από τον πάτο μέχρι την επιφάνεια γύρω από την φόρμα, για να δημιουργηθεί η όψη του “μαρμάρου”.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50′.