Υλικά για στρογγυλή φόρμα 26 εκ. ή ορθογώνια 30χ10 εκ.:
- 225 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
- 225 γρ. φαρίνα
- 225 γρ. ζάχαρη
- 4 αβγά
- 2 κ.σ. κακάο
- 5 κ.σ. γάλα
- βανίλιες ή 1 κ.γλ. εκχύλισμα βανίλιας
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ όλα τα υλικά με τις 3 κουταλιές γάλα μέχρι να αφρατέψει το μείγμα.
- Μοιράζουμε το μείγμα σε δύο μπολ.
- Στο ένα ρίχνουμε το κακάο και τις 2 κουταλιές γάλα και χτυπάμε για λίγο στο μίξερ.
- Γεμίζουμε τη φόρμα εναλλάξ με κουταλιές και από τα 2 μείγματα. (3 μεγάλες κουταλιές από το ένα μείγμα στη βάση, από πάνω 3 μεγάλες κουταλιές από το άλλο μείγμα και κ.ο.κ.)
- Χτυπάμε τη φόρμα στο τραπέζι για να φύγουν φυσαλίδες αέρα.
- Με ένα μαχαίρι και ξεκινώντας από ένα σημείο τραβάμε μια ελικοειδή χαρακιά από τον πάτο μέχρι την επιφάνεια γύρω από την φόρμα, για να δημιουργηθεί η όψη του “μαρμάρου”.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45-50′.