Υλικά για ορθογώνια φόρμα 15χ30:
- 1 1/4 κούπας καφέ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
- 180 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
- 2 κ.γλ.μπέικιν πάουντερ
- 200 γρ. ημίσκληρο τυρί κομμένο σε μικρά κομματάκια
- 80 γρ. φέτα
- 100 γρ. ανθότυρο
- 6 αβγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
- 1 1/2 κούπα καφέ γάλα
- 1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά κομμένες σε λεπτές φέτες
- 2 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
- 1 ντομάτα ξεσποριασμένη και κομμένη σε κομματάκια
- 10-12 ελιές χωρίς κουκούτσι και κομμένες σε μικρότερα κομμάτια
- 1 κ.γλ.βασιλικός
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν, τη μαργαρίνη, τα τυριά και τους κρόκους. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ρίχνοντας σταδιακά και το γάλα.
- Ρίχνουμε στο μείγμα τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια, τη ντομάτα, τις ελιές και το βασιλικό.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα (2-3΄) και τη ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 50-55΄ (ανάλογα το φούρνο). (Ελέγχουμε αν έχει γίνει το κέικ, μπήγοντας ένα μαχαίρι και βλέποντας αν κολλάει μείγμα στην επιφάνειά του.)