Υλικά για ορθογώνια φόρμα 15χ30:

  • 1 1/4 κούπας καφέ αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κούπα σιμιγδάλι ψιλό
  • 180 γρ. μαργαρίνη λιωμένη
  • 2 κ.γλ.μπέικιν πάουντερ
  • 200 γρ. ημίσκληρο τυρί κομμένο σε μικρά κομματάκια
  • 80 γρ. φέτα
  • 100 γρ. ανθότυρο
  • 6 αβγά χωρισμένα σε κρόκους και ασπράδια
  • 1 1/2 κούπα καφέ γάλα
  • 1 κόκκινη και 1 πράσινη πιπεριά κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 2 μικρά κολοκυθάκια κομμένα σε ροδέλες
  • 1 ντομάτα ξεσποριασμένη και κομμένη σε κομματάκια
  • 10-12 ελιές χωρίς κουκούτσι και κομμένες σε μικρότερα κομμάτια
  • 1 κ.γλ.βασιλικός
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μπολ το αλεύρι, το σιμιγδάλι, το μπέικιν, τη μαργαρίνη, τα τυριά και τους κρόκους. Αλατίζουμε και ανακατεύουμε με μια ξύλινη κουτάλα ρίχνοντας σταδιακά και το γάλα.
  • Ρίχνουμε στο μείγμα τις πιπεριές, τα κολοκυθάκια, τη ντομάτα, τις ελιές και το βασιλικό.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τα ασπράδια σε ελαφριά μαρέγκα (2-3΄) και τη ρίχνουμε στο μείγμα και ανακατεύουμε.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα και ψήνουμε στους 180-200 βαθμούς για 50-55΄ (ανάλογα το φούρνο). (Ελέγχουμε αν έχει γίνει το κέικ, μπήγοντας ένα μαχαίρι και βλέποντας αν κολλάει μείγμα στην επιφάνειά του.)