Υλικά για στρογγυλή φόρμα 26 εκ.:
- 250 γρ. μαργαρίνη σε θερμοκρασία δωματίου (ή 1 κούπα καφέ αραβοσιτέλαιο)
- 250 γρ. ζάχαρη (100 γρ. σκούρα με μελάσα, 100 γρ. καστανή, 50 γρ. λευκή)
- 5 αβγά
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκονισμένο
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 100 γρ. αμύγδαλα καβουρδισμένα και τριμμένα στο μπλέντερ (ή 50 γρ. φουντούκια και 50 γρ. αμύγδαλα)
- 200 γρ. μήλα τριμμένα στον τρίφτη (3-4 μέτρια μήλα)
- 200 γρ. γιαούρτι (1 συσκευασία, πλήρες ή light)
- 2 κοφτά κ.γλ. κανέλα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τη μαργαρίνη (ή το αραβοσιτέλαιο) με τη ζάχαρη στο μίξερ σε μέτρια ταχύτητα για τουλάχιστον 5΄.
- Προσθέτουμε τα αβγά ένα ένα και συνεχίζουμε το χτύπημα.
- Προσθέτουμε το μήλο και το γιαούρτι και ανακατεύουμε με μια σπάτουλα ή ξύλινη κουτάλα.
- Ρίχνουμε τα αμύγδαλα και στο τέλος το αλεύρι. το μπέικιν και την κανέλα, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα.
- Βάζουμε το μείγμα στη φόρμα που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.
- Ψήνουμε σε προθέρμασμενο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60-70΄(ανάλογα το φούρνο). (Ελέγχουμε αν έχει γίνει το κέικ, μπήγοντας ένα μαχαίρι και βλέποντας αν κολλάει μείγμα στην επιφάνειά του.)
Σημείωση: Τα αμύγδατα τα ξεφλουδίζουμε με τον εξής τρόπο: Τα βάζουμε σε κατσαρολάκι και τα ζεσταίνουμε για 10΄.
Τα καβουρδίζουμε για 7-8΄στο φούρνο στους 200 βαθμούς.