Υλικά για στρογγυλή φόρμα 26 εκ.

  • 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει
  •  2 φλιτζάνια του τσαγιού καφέ ζάχαρη
  • 1 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
  • 1 κ.γ ξύσμα πορτοκαλιού
  • 2 αυγά
  • 2 φλιτζάνια του τσαγιού ελαιόλαδο (ή 2 ποτήρια ηλιέλαιο ή 1 και 1, με το ελαιόλαδο γίνεται πιο βαρύ)
  • 125 γρ. κουβερτούρα
  • 2 μεγάλες μπανάνες

 

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε καλά στο μίξερ τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε μετά το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα. Βάζουμε και τα 250 γρ αλεύρι και χτυπούμε καλά.
  • Τέλος προσθέτουμε τα αυγά και το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε (είτε με το χέρι είτε ελαφρά με το μίξερ).
  • Αλευρώνουμε τη φόρμα του κέικ και βάζουμε τη μισή ζύμη στη φόρμα.
  • Αφού έχουμε κόψει τις μπανάνες σε ροδέλες τις τοποθετούμε προσεκτικά στη σειρά.
  • Στρώνουμε και την μια πλάκα κουβερτούρας σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε πάνω στις ροδέλες μπανάνας.
  • Χύνουμε από πάνω την υπόλοιπη ζύμη και βάζουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και το αφήνουμε 60 λεπτά. (Αν έχει γίνει από πάνω, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.)
  • Λιώνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα σε μπεν μαρι και μόλις βγει το κέικ με ένα πινέλο καλύπτουμε όλο το κέικ με σοκολάτ