Υλικά για στρογγυλή φόρμα 26 εκ.
- 500 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού καφέ ζάχαρη
- 1 1/2 ποτήρι χυμό πορτοκάλι
- 1 κ.γ ξύσμα πορτοκαλιού
- 2 αυγά
- 2 φλιτζάνια του τσαγιού ελαιόλαδο (ή 2 ποτήρια ηλιέλαιο ή 1 και 1, με το ελαιόλαδο γίνεται πιο βαρύ)
- 125 γρ. κουβερτούρα
- 2 μεγάλες μπανάνες
Εκτέλεση
- Χτυπάμε καλά στο μίξερ τη ζάχαρη και το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε μετά το χυμό πορτοκαλιού και το ξύσμα. Βάζουμε και τα 250 γρ αλεύρι και χτυπούμε καλά.
- Τέλος προσθέτουμε τα αυγά και το υπόλοιπο αλεύρι και ανακατεύουμε (είτε με το χέρι είτε ελαφρά με το μίξερ).
- Αλευρώνουμε τη φόρμα του κέικ και βάζουμε τη μισή ζύμη στη φόρμα.
- Αφού έχουμε κόψει τις μπανάνες σε ροδέλες τις τοποθετούμε προσεκτικά στη σειρά.
- Στρώνουμε και την μια πλάκα κουβερτούρας σε μικρά κομμάτια και τα βάζουμε πάνω στις ροδέλες μπανάνας.
- Χύνουμε από πάνω την υπόλοιπη ζύμη και βάζουμε το κέικ σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς και το αφήνουμε 60 λεπτά. (Αν έχει γίνει από πάνω, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο.)
- Λιώνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα σε μπεν μαρι και μόλις βγει το κέικ με ένα πινέλο καλύπτουμε όλο το κέικ με σοκολάτ