Υλικά για ορθογώνια φόρμα 15χ30:

  • 2 ποτήρια (χωρητικότητας νερού 200 ml) αλεύρι
  • 2 κ.γλ. μπέικιν
  • 125 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
  • 1 ποτήρι (χωρητικότητας νερού 200 ml) ζάχαρη
  • 2 μεγάλες ή 4 μέτριες μπανάνες
  • 2 αβγά
  • 1 βανίλια
  • 1 κούπα καφέ κομματάκια σοκολάτας

Εκτέλεση

  • Πολτοποιούμε τις μπανάνες στο μούλτι.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη.
  •  Προσθέτουμε τα αβγά και λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεμένο με τη βανίλια και το μπέικιν, συνεχίζοντας το χτύπημα στη μέτρια ταχύτητα.
  • Σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε τη σοκολάτα  και τη μπανάνα και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
  • Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα που έχουμε βουτυρώσει.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα (μπορεί και παραπάνω, αρκεί η λάμα του μαχαιριού που θα μπήξουμε στο κέικ μετά τη 1 ώρα να βγει καθαρή, αλλιώς αφήνουμε παραπάνω και αν χρειαστεί σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο).