Υλικά για ορθογώνια φόρμα 15χ30:
- 2 ποτήρια (χωρητικότητας νερού 200 ml) αλεύρι
- 2 κ.γλ. μπέικιν
- 125 γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο
- 1 ποτήρι (χωρητικότητας νερού 200 ml) ζάχαρη
- 2 μεγάλες ή 4 μέτριες μπανάνες
- 2 αβγά
- 1 βανίλια
- 1 κούπα καφέ κομματάκια σοκολάτας
Εκτέλεση
- Πολτοποιούμε τις μπανάνες στο μούλτι.
- Χτυπάμε στο μίξερ τη μαργαρίνη με τη ζάχαρη.
- Προσθέτουμε τα αβγά και λίγο λίγο το αλεύρι ανακατεμένο με τη βανίλια και το μπέικιν, συνεχίζοντας το χτύπημα στη μέτρια ταχύτητα.
- Σταματάμε το χτύπημα, ρίχνουμε τη σοκολάτα και τη μπανάνα και ανακατεύουμε με σπάτουλα.
- Αδειάζουμε το μείγμα στη φόρμα που έχουμε βουτυρώσει.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 1 ώρα (μπορεί και παραπάνω, αρκεί η λάμα του μαχαιριού που θα μπήξουμε στο κέικ μετά τη 1 ώρα να βγει καθαρή, αλλιώς αφήνουμε παραπάνω και αν χρειαστεί σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο).