Υλικά για στρογγυλή φόρμα 26 εκ. ή ορθογώνια 30 εκ.:
- 1/2 ποτήρι (χωρητικότητας 200ml) καστανή ζάχαρη
- 1/2 ποτήρι κακάο
- 2 κ.γλ. στιγμιαίο καφέ
- 1/2 ποτήρι μαρμελάδα δαμάσκηνο ή πορτοκάλι
- 50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
- 2 αβγά
- 3/4 του ποτηριού γάλα 2%
- 1/2 ποτήρι άσπρη ζάχαρη
- 1 και 1/3 ποτηριού φαρίνα
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο, τη μαρμελάδα, την καστανή ζάχαρη, το κακάο, το γάλα και τον καφέ.
- Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και απομακρύνουμε το κατσαρολάκι από την εστία και αφήνουμε να κρυώσει.
- Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με την άσπρη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
- Προσθέτουμε τη φαρίνα και ανακατεύουμε με το χέρι.
- Προσθέτουμε και το μείγμα του κακάο και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45′.