keikligesthermides

 

 

 

Υλικά για στρογγυλή φόρμα 26 εκ. ή ορθογώνια 30 εκ.:

  • 1/2 ποτήρι (χωρητικότητας 200ml) καστανή ζάχαρη
  • 1/2 ποτήρι κακάο
  • 2 κ.γλ. στιγμιαίο καφέ
  • 1/2 ποτήρι μαρμελάδα δαμάσκηνο ή πορτοκάλι
  • 50 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη
  • 2 αβγά
  • 3/4 του ποτηριού γάλα 2%
  • 1/2 ποτήρι άσπρη ζάχαρη
  • 1 και 1/3 ποτηριού φαρίνα

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε κατσαρολάκι και σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο, τη μαρμελάδα, την καστανή ζάχαρη, το κακάο, το γάλα και τον καφέ.
  • Ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει το βούτυρο και απομακρύνουμε το κατσαρολάκι από την εστία και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με την άσπρη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
  • Προσθέτουμε τη φαρίνα και ανακατεύουμε με το χέρι.
  • Προσθέτουμε και το μείγμα του κακάο και ανακατεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στη φόρμα που έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 45′.