Υλικά για στρογγυλή φόρμα 24-26 εκ.:
- 250 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. φουντούκι τριμμένο στο μούλτι
- 250 γρ. κουβερτούρα ψιλοκομμένη (στο μούλτι)
- 100 γρ. λιωμένο βούτυρο ή μαργαρίνη
- 1 σφηνάκι espresso (ή νες καφέ)
- 8 αβγά (χωρστά τους κρόκους από τα ασπράδια)
- κακάο για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα και αφήνουμε στην άκρη
- Χτυπάμε τους κρόκους με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
- Βάζουμε στο μείγμα κρόκων-ζάχαρης το τριμμένο φουντ0ύκι, την κουβερτούρα, το λιωμένο βούτυρο και τον καφέ και ανακατεύουμε.
- Προσθέτουμε και σταδιακά την μαρέγκα ανακατεύοντας κάθε φορά που βάζουμε μαρέγκα.
- Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί στη φόρμα, αδειάζουμε το μείγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς σε αέρα και αντιστάσεις για 25′ και στους 190 χωρίς αέρα για άλλα 25′ με σκεπασμένη τη φόρμα με αλουμινόχαρτο.
Σημείωση: Ο δικός μου φούρνος για το συγκεκριμένο γλυκό δε θέλει μόνο την κάτω αντίσταση τα συνηθισμένα 5΄