mafinkotopoulo

 

 

 

 

 

 

Υλικά για 12-14 κεκάκια:

  • 200 γρ. κοτόπουλο μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο (Σοτάρουμε 1/2 κρεμμύδι σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι, ρίχνουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια, αλατίζουμε και αφήνουμε να ψηθεί για 10-15΄.)
  • 5-6 λιαστές ντομάτες ξαρμυρισμένες (βουτηγμένες σε νερό για 20-30΄) και ψιλοκομμένες
  • 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 3 αβγά μικρά
  • 160 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 130 ml γάλα
  • 100 ml ελαιόλαδο
  • 4-5 φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο ή 1 κ.γλ. ξερό
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ για 2-3΄τα αβγά με το γάλα και το ελαιόλαδο.
  • Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1΄.
  • Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
  • Λαδώνουμε τις θήκες για μάφιν και τις γεμίζουμε με το υλικά.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30΄ή μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφίδα καθαρή.
  • Στα 10΄πριν το τέλος του ψησίματος βάζουμε κάτω αντίσταση και αέρα.