Υλικά για 12-14 κεκάκια:
- 200 γρ. κοτόπουλο μαγειρεμένο και ψιλοκομμένο (Σοτάρουμε 1/2 κρεμμύδι σε ένα τηγάνι με λίγο λάδι, ρίχνουμε το κοτόπουλο σε κομμάτια, αλατίζουμε και αφήνουμε να ψηθεί για 10-15΄.)
- 5-6 λιαστές ντομάτες ξαρμυρισμένες (βουτηγμένες σε νερό για 20-30΄) και ψιλοκομμένες
- 150 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 3 αβγά μικρά
- 160 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
- 130 ml γάλα
- 100 ml ελαιόλαδο
- 4-5 φυλλαράκια δυόσμο ψιλοκομμένο ή 1 κ.γλ. ξερό
- αλάτι, πιπέρι
Εκτέλεση
- Χτυπάμε στο μίξερ για 2-3΄τα αβγά με το γάλα και το ελαιόλαδο.
- Προσθέτουμε το αλεύρι και το μπέικιν και συνεχίζουμε το χτύπημα για 1΄.
- Ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε με μία σπάτουλα.
- Λαδώνουμε τις θήκες για μάφιν και τις γεμίζουμε με το υλικά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 30΄ή μέχρι να βγαίνει η οδοντογλυφίδα καθαρή.
- Στα 10΄πριν το τέλος του ψησίματος βάζουμε κάτω αντίσταση και αέρα.