Υλικά για 18-20 κεκάκια:

Για τα κεκάκια:

  • 240 γρ αλεύρι (κοσκινισμένο)
  • 240 γρ ζάχαρη
  • 240 γρ μαργαρίνη (σε θερμοκρασία δωματίου
  • 4 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 2 κουταλάκια μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • χυμό μισού λεμονιού

Για την κρέμα λεμονιού

 

  • 125 γρ. βούτυρο  τεμαχισμένο σε μικρά κομμάτια
  • 90 γρ. ζάχαρη
  • 5 γρ. κορν φλάουερ
  • 1 μεγάλο αυγό
  • 125 γρ. φρέσκος χυμός λεμονιού

Για τη σοκολάτα

  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα (μαύρη, γάλακτος ή λευκή)
  • 50 γρ. γάλα (φρέσκο πλήρες ή εβαπορέ)
  • 1 κοφτό κ.γλ. μέλι

Εκτέλεση

Για την κρέμα λεμονιού

  • Σε μία κατσαρόλα ζεσταίνουμε το χυμό λεμονιού.
  • Σε ένα άλλο μπολ ανακατεύουμε το κορν φλάουερ, τη ζάχαρη και τα αυγά και αδειάζουμε μέσα στην κατσαρόλα.
  • Ανακατεύουμε συνεχώς και όταν η κρέμα αρχίσει να κοχλάζει και δέσει καλά, αποσύρουμε από τη φωτιά και αδειάζουμε σε ένα μπολ.
  • Όταν η θερμοκρασία της κρέμας φτάσει στους 60οC, προσθέτουμε το τεμαχισμένο βούτυρο και ομοιογενοποιούμε με το μπλέντερ χειρός.

Για τη σοκολάτα

  • Βάζουμε όλα τα υλικά σε μπεν μαρί και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
  • Αφήνουμε στην άκρη να κρυώσει και ανακατεύουμε με την κρέμα λεμονιού.

Για τα κεκάκια

  • Χτυπάμε με το σύρμα του  μίξερ το βούτυρο με τη ζάχαρη και το αλάτι, προσθέτουμε τα αυγά χτυπώντας και στη συνέχεια το αλεύρι με το μπέικιν και το χυμό λεμονιού συνεχίζοντας το χτύπημα.
  • Ανακατεύουμε μέχρι το μείγμα μας να είναι αφράτο και λείο.
  • Ρίχνουμε την πρώτη στρώση ζύμης  μέσα σε χαρτάκια τοποθετημένα σε φορμάκια muffins (κάτω από το μισό της μικρής φόρμας).
  • Ρίχνουμε μια κουταλιά από το μείγμα κρέμας λεμονιού-σοκολάτας και σκεπάζουμε με άλλη μια στρώση ζύμης.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 30′ (ή ωσότου ροδίσουν)