Υλικά για στρογγυλή φόρμα 20 εκ.:

  • 400 ml γάλα ζεσταμένο
  • 2 βανιλίνες
  • 50 γρ. αλεύρι
  • 80 γρ. ζάχαρη
  • 3 αβγά
  • 1 κ.σ. μαργαρίνη (ή βούτυρο)
  • 300 γρ. κεράσια (είτε ολόκληρα είτε χωρίς τα κουκούτσια)
  • 2-3 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλο

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε ελαφρώς τα αβγά με τον αβγοδάρτη.
  • Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα κεράσια και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και προσθέτουμε τα κεράσια και από πάνω ρίχνουμε σε κομμάτια τη μαργαρίνη.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα (μέχρι να ροδίσει) και 10 λεπτά στην κάτω αντίσταση.
  • Πασπαλίζουμε με άχνη αφού κρυώσει.

Σημείωση: Η συνταγή έλεγε ψήσιμο στους 200 βαθμούς για 25′. Ο δικός μου φούρνος ψήνει πολύ αργά.