Υλικά για στρογγυλή φόρμα 20 εκ.:
- 400 ml γάλα ζεσταμένο
- 2 βανιλίνες
- 50 γρ. αλεύρι
- 80 γρ. ζάχαρη
- 3 αβγά
- 1 κ.σ. μαργαρίνη (ή βούτυρο)
- 300 γρ. κεράσια (είτε ολόκληρα είτε χωρίς τα κουκούτσια)
- 2-3 σταγόνες εσάνς πικραμύγδαλο
Εκτέλεση
- Χτυπάμε ελαφρώς τα αβγά με τον αβγοδάρτη.
- Προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα κεράσια και ανακατεύουμε για να ομογενοποιηθεί το μείγμα.
- Ρίχνουμε το μείγμα στη βουτυρωμένη φόρμα και προσθέτουμε τα κεράσια και από πάνω ρίχνουμε σε κομμάτια τη μαργαρίνη.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 1 ώρα (μέχρι να ροδίσει) και 10 λεπτά στην κάτω αντίσταση.
- Πασπαλίζουμε με άχνη αφού κρυώσει.
Σημείωση: Η συνταγή έλεγε ψήσιμο στους 200 βαθμούς για 25′. Ο δικός μου φούρνος ψήνει πολύ αργά.