Υλικά για πυρέξ 20χ20:

  • 500 γρ. κιμάς κοτόπουλου
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200 γρ. τριμμένες ντομάτες
  • 100 γρ. ντοματίνια
  • 300 γρ. (καθαρή ποσότητα) σπανάκι καθαρισμένο και χοντροκομμένο
  • 2 πράσα ψιλοκομμένα
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 αβγό
  • 30 ml ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι

Για την κρέμα:

  • 1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 αβγό
  • 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
  • 20 ml ελαιόλαδο

Εκτέλεση

  • Μέσα σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι.
  • Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες και τα ντοματίνια κομμένα στα μισά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε 1/2 ποτήρι νερό και αφήνουμε για 20-25′ να γίνει ο κιμάς κρατώντας λίγα υγρά.
  • Καθαρίζουμε το τηγάνι, βάζουμε λάδι και σοτάρουμε το σπανάκι, τα πράσα και τα κρεμμυδάκια, προσθέτοντας και λίγο αλάτι. Αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα.
  • Ανακατεύουμε τον κιμά με τα χόρτα, προσθέτουμε το αβγό και λίγη γραβιέρα και ανακατεύουμε.
  • Χτυπάμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για την κρέμα.
  • Βάζουμε στο πυρέξ ελαιόλαδο, αδειάζουμε το μείγμα του κιμά και από πάνω απλώνουμε την κρέμα.
  • Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί και τριμμένη φρυγανιά.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45′.