Υλικά για πυρέξ 20χ20:
- 500 γρ. κιμάς κοτόπουλου
- 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
- 200 γρ. τριμμένες ντομάτες
- 100 γρ. ντοματίνια
- 300 γρ. (καθαρή ποσότητα) σπανάκι καθαρισμένο και χοντροκομμένο
- 2 πράσα ψιλοκομμένα
- 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 1 αβγό
- 30 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
Για την κρέμα:
- 1/2 κιλό γιαούρτι στραγγιστό
- 1 αβγό
- 100 γρ. γραβιέρα τριμμένη
- 20 ml ελαιόλαδο
Εκτέλεση
- Μέσα σε βαθύ τηγάνι βάζουμε το μισό ελαιόλαδο και σοτάρουμε τον κιμά με το κρεμμύδι.
- Ρίχνουμε τις τριμμένες ντομάτες και τα ντοματίνια κομμένα στα μισά, αλατοπιπερώνουμε, προσθέτουμε 1/2 ποτήρι νερό και αφήνουμε για 20-25′ να γίνει ο κιμάς κρατώντας λίγα υγρά.
- Καθαρίζουμε το τηγάνι, βάζουμε λάδι και σοτάρουμε το σπανάκι, τα πράσα και τα κρεμμυδάκια, προσθέτοντας και λίγο αλάτι. Αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν τα χόρτα.
- Ανακατεύουμε τον κιμά με τα χόρτα, προσθέτουμε το αβγό και λίγη γραβιέρα και ανακατεύουμε.
- Χτυπάμε σε ένα μπολ όλα τα υλικά για την κρέμα.
- Βάζουμε στο πυρέξ ελαιόλαδο, αδειάζουμε το μείγμα του κιμά και από πάνω απλώνουμε την κρέμα.
- Πασπαλίζουμε με λίγο τριμμένο τυρί και τριμμένη φρυγανιά.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς για 45′.