Υλικά για 2 μερίδες σε φορμάκια 12 εκ.:

  • 100 γρ. φύλλο κανταΐφι
  • 40 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 50 γρ. τυρί κρέμα
  • 1 κ.γλ. ζάχαρη άχνη

Για το σιρόπι:

  • 100 γρ. νερό
  • 70 γρ. ζάχαρη
  • λίγο λεμόνι

Εκτέλεση

Σιρόπι:

  • Βράζουμε τα υλικά για 2 λεπτά (από όταν ξεκινήσει ο βρασμός). Αφήνουμε το σιρόπι να κρυώσει καλά.

Κιουνεφέ:

  • Βάζουμε το φύλλο κανταΐφι σε μια επιφάνεια κοπής και μαδάμε όσο περισσότερο μπορούμε τις ίνες με τα χέρια μας για να τις ξεμπλέξουμε.
  • Έπειτα τις ψιλοκόβουμε λίγο μ’ ένα μαχαίρι ώστε να μην είναι μακριές.
  • Αλείφουμε ένα πυρίμαχο φορμάκι με λίγο βούτυρο, παίρνουμε μια μικρή τούφα κανταΐφι, την απλώνουμε στο σκεύος και την πιέζουμε πολύ καλά ώστε να γίνει επίπεδη και να πάρει το σχήμα του σκεύους.
  • Μ’ ένα πινέλο τη ραντίζουμε με λιωμένο βούτυρο, ώστε να βραχεί ελαφρώς.
  • Χτυπάμε το τυρί με το μίξερ χειρός ή με αυγοδάρτη, ώστε να μαλακώσει και να γίνει σαν κρέμα, παίρνουμε μια κουταλιά σούπας από αυτό και την απλώνουμε πάνω στο κανταΐφι.
  • Σκεπάζουμε με μια άλλη τούφα κανταΐφι, έτσι ώστε να μη μένουν κενά.
  • Πιέζουμε το κιουνεφέ με την παλάμη πολύ καλά ώστε να γίνει όσο το δυνατόν πιο επίπεδο και συμπαγές.
  • Ραντίζουμε την επιφάνεια με λίγο βούτυρο με το πινέλο και βάζουμε το γλυκό για μισή ώρα στο ψυγείο να κρυώσει και να σφίξει.
  • Φτιάχνουμε τα κιουνεφέ και τα βάζουμε όλα μαζί σε καλά προθερμασμένο φούρνο.
  • Ψήνουμε στους 170 βαθμούς για περίπου 1 ώρα ή μέχρι να ροδίσει καλά η επιφάνειά τους.
  • Μόλις είναι έτοιμα τα κιουνεφέ, τα σιροπιάζουμε αμέσως με λίγο κρύο σιρόπι και σερβίρουμε αμέσως.