kiskolokythia

 

 

 

 

 

Υλικά για στρογγυλή φόρμα 26 εκ.:

  • 1 δόση ζύμη για τάρτα (3οο γρ. αλεύρι, 15ο γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο, 1 αβγό ή  1 κρόκο αβγού, 1 κ.σ. ζάχαρη, 1 κ.γλ. αλάτι, 2-3 κ.σ. νερό ανακατεμένα και ζυμωμένα όλα μαζί σε μια λεκανίτσα μέχρι να γίνουν μια εύπλαστη προς σφιχτή ζύμη που τη βάζουμε στο ψυγείο)
  • 350 γρ. μανιτάρια κομμένα σε ροδέλες
  • 3-4 φέτες γαλοπούλα καπνιστή ή μπέικον
  • 3-4 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
  • 12ο γρ. πεκορίνο ή ρεγκάτο ή γραβιέρα τριμμένο
  • 2-3 κ.σ. παρμεζάνα
  • 2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι, πιπέρι
  • ψωμί του τοστ τριμμένο στο μούλτι για πασπάλισμα

Εκτέλεση

  • Σοτάρουμε τη γαλοπούλα σε βαθύ τηγάνι με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο για 5′.
  • Αφαιρούμε τη γαλοπούλα, προσθέτουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια με τα μανιτάρια σε μέτρια φωτιά για 20′ μέχρι να μαλακώσουν.
  • Απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αβγά, το πεκορίνο, τη γαλοπούλα, αλάτι και πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε ανάμεσα σε λαδόκολλες σε ύψος που καλύπτει τα πλαϊνά της φόρμας.
  • Βάζουμε μια λαδόκολλα πάνω από τη ζύμη με ρεβύθια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15′. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5′.
  • Βγάζουμε την ψημένη ζύμη τάρτας από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
  • Προσθέτουμε τη γέμιση, το τριμμένο τυρί και το τριμμένο ψωμί.
  • Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20-25′ στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια της τάρτας.