Υλικά για στρογγυλή φόρμα 26 εκ.:
- 1 δόση ζύμη για τάρτα (3οο γρ. αλεύρι, 15ο γρ. μαργαρίνη ή βούτυρο, 1 αβγό ή 1 κρόκο αβγού, 1 κ.σ. ζάχαρη, 1 κ.γλ. αλάτι, 2-3 κ.σ. νερό ανακατεμένα και ζυμωμένα όλα μαζί σε μια λεκανίτσα μέχρι να γίνουν μια εύπλαστη προς σφιχτή ζύμη που τη βάζουμε στο ψυγείο)
- 350 γρ. μανιτάρια κομμένα σε ροδέλες
- 3-4 φέτες γαλοπούλα καπνιστή ή μπέικον
- 3-4 κολοκυθάκια κομμένα σε λεπτές ροδέλες
- 12ο γρ. πεκορίνο ή ρεγκάτο ή γραβιέρα τριμμένο
- 2-3 κ.σ. παρμεζάνα
- 2 αβγά ελαφρώς χτυπημένα
- ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι
- ψωμί του τοστ τριμμένο στο μούλτι για πασπάλισμα
Εκτέλεση
- Σοτάρουμε τη γαλοπούλα σε βαθύ τηγάνι με 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο για 5′.
- Αφαιρούμε τη γαλοπούλα, προσθέτουμε 3-4 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρουμε τα κολοκυθάκια με τα μανιτάρια σε μέτρια φωτιά για 20′ μέχρι να μαλακώσουν.
- Απομακρύνουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αβγά, το πεκορίνο, τη γαλοπούλα, αλάτι και πιπέρι.
- Ανακατεύουμε και αφήνουμε να κρυώσει.
- Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο και την ανοίγουμε ανάμεσα σε λαδόκολλες σε ύψος που καλύπτει τα πλαϊνά της φόρμας.
- Βάζουμε μια λαδόκολλα πάνω από τη ζύμη με ρεβύθια και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 15′. Αφαιρούμε τη λαδόκολλα και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 5′.
- Βγάζουμε την ψημένη ζύμη τάρτας από το φούρνο και αφήνουμε να κρυώσει.
- Προσθέτουμε τη γέμιση, το τριμμένο τυρί και το τριμμένο ψωμί.
- Συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 20-25′ στους 180 βαθμούς μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια της τάρτας.