keikelaiolado

 

 

 

 

 

 

 

 

Υλικά για στρογγυλή φόρμα 26 εκ.:

  •  3 κούπες αλεύρι που φουσκώνει μόνο του κοσκινισμένο και 1 κ.γλ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 και 1/2 κούπα ζάχαρη
  • 1/2 κούπα ελαιόλαδο (καλύτερα μισό μισό με καλαμποκέλαιο ή ηλιέλαιο)
  • 4 αβγά
  • 1/2 κούπα χυμός από πορτοκάλι (έβαλα χυμό amita motion και έδωσε ωραία γεύση)
  • ξύσμα από 1 λεμόνι και 2 κ.σ. χυμό λεμονιού
  • 2 κ.σ. ρούμι
  • 3 κ.σ. κακάο (έβαλα 1 κακάο και 2 hemo ή σοκολάτα σε σκόνη)
  • 2 κ.σ. νερό

Εκτέλεση

  • Χτυπάμε στο μίξερ τα αβγά με τη ζάχαρη μέχρι να ασπρίσουν.
  • Χαμηλώνουμε την ταχύτητα και προσθέτουμε το χυμό, το ρούμι, το μπέικιν και το ξύσμα και εναλλάξ το λάδι με το αλεύρι.
  • Συνεχίζουμε το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά (1/2 λεπτό).
  • Χωρίζουμε το μείγμα στα 2.
  • Στο ένα μείγμα προσθέτουμε το κακάο και το νερό και ανακατεύουμε καλά.
  • Βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε τη φόρμα ή τη στρώνουμε με λαδόκολλα (για να σταθεί η λαδόκολλα μπορούμε να τη βρέξουμε).
  • Ρίχνουμε στο κέντρο της φόρμας 2 κουταλιές από το άσπρο μείγμα.
  • Βάζουμε στο κέντρο του άσπρου μείγματος 2 κουταλιές από το καφέ.
  • Συνεχίζουμε με τον ίδιο τρόπο εναλλάσσοντας τα μείγματα.
  • Δεν πολυκουνάμε τη φόρμα μέχρι να τη βάλουμε στο φούρνο.
  • Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 50′ (μέχρι να βγαίνει η λάμα του μαχαιριού καθαρή).