Υλικά:

  • 4 φύλλα για πίτα λεπτά (χειροποίητα ή έτοιμα)
  • 2 φέτες τριμμένο ψωμί του τοστ σε ψίχουλα
  • 5 αχλάδια ψιλοκομμένα (αν είναι σκληρά, καλύτερα να βράσουν για 20΄(μέχρι να μαλακώσουν)
  • ½ φλιτζάνι σταφίδες ή μαζί με cranberries ή αμύγδαλο φιλέ ή ό,τι άλλον καρπό θέλουμε
  • 150 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες ή κομματάκια σοκολάτας
  • 2 κ.σ. μέλι και 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ.σ. λικέρ πικραμύγδαλο
  • 100 γρ. λιωμένο βούτυρο για τα φύλλα
  • 4 κουτ. της σούπας άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
  • Αλείφουμε ένα ένα τα φύλλα με το βούτυρο.
  • Γεμίζουμε, ρολάρουμε και περιχύνουμε το ρολό με βούτυρο.
  • Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40΄μέχρι να ροδοκοκκινίσει.