Υλικά:
- 4 φύλλα για πίτα λεπτά (χειροποίητα ή έτοιμα)
- 2 φέτες τριμμένο ψωμί του τοστ σε ψίχουλα
- 5 αχλάδια ψιλοκομμένα (αν είναι σκληρά, καλύτερα να βράσουν για 20΄(μέχρι να μαλακώσουν)
- ½ φλιτζάνι σταφίδες ή μαζί με cranberries ή αμύγδαλο φιλέ ή ό,τι άλλον καρπό θέλουμε
- 150 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες ή κομματάκια σοκολάτας
- 2 κ.σ. μέλι και 2 κ.σ. μαύρη ζάχαρη
- 1 κ.σ. λικέρ πικραμύγδαλο
- 100 γρ. λιωμένο βούτυρο για τα φύλλα
- 4 κουτ. της σούπας άχνη ζάχαρη για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά της γέμισης.
- Αλείφουμε ένα ένα τα φύλλα με το βούτυρο.
- Γεμίζουμε, ρολάρουμε και περιχύνουμε το ρολό με βούτυρο.
- Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 40΄μέχρι να ροδοκοκκινίσει.