Υλικά για στενόμακρη φόρμα 30χ10:
- 250 γρ. μαργαρίνη
- 200 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
- 200 ml ζαχαρούχο γάλα
- 200 γρ. μπισκότα βουτύρου
- 100 γρ. αποξηραμένα φρούτα κομμένα σε μικρά κομμάτια (βερίκοκα, δαμάσκηνα, σταφίδες, κράνμπερις, ανανά, μάνγκο)
- 50 γρ. φουντούκια
- 2 σφηνάκια λικέρ καρύδας ή άλλο λικέρ
- Σιρόπι σοκολάταςΕκτέλεση
- Αλείφουμε τη φόρμα με λίγο νερό και τοποθετούμε τη μεμβράνη στο εσωτερικό.
- Κατόπιν βάζουμε λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί για να λιώσει καλά και ανακατεύουμε.
- Παίρνουμε το βούτυρο και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
- Στην αρχή ρίχνουμε τη μισή ποσότητα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει.
- Αφού λιώσει η σοκολάτα με το βούτυρο ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και την υπόλοιπη ποσότητα από το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά. Το μείγμα θα αποκτήσει όμορφη υφή.
- Το βγάζουμε και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
- Κατόπιν θα ρίξουμε τα μπισκότα, τα αποξηραμένα φορύτα και τα φουντούκια χοντροσπασμένα Προσθέτουμε τα σφηνάκια από τα λικέρ καρύδας για γεύση και άρωμα και ανακατεύουμε καλά.
- Ρίχνουμε σιγά σιγά στη φόρμα όλο το μίγμα.
- Στρώνουμε με τη σπάτουλα όλη την επιφάνεια και κλείνουμε με τη μεμβράνη.
- Βάζουμε τον κορμό στην κατάψυξη για όλο το βράδυ να παγώσει μέχρι να τον σερβίρουμε.