kormos

 

 

 

 

 

 

Υλικά για στενόμακρη φόρμα 30χ10:

  • 250 γρ. μαργαρίνη
  • 200 γρ. λευκή σοκολάτα κουβερτούρα
  • 200 ml ζαχαρούχο γάλα
  • 200 γρ. μπισκότα βουτύρου
  • 100 γρ. αποξηραμένα φρούτα κομμένα σε μικρά κομμάτια (βερίκοκα, δαμάσκηνα, σταφίδες, κράνμπερις, ανανά, μάνγκο)
  • 50 γρ. φουντούκια
  • 2 σφηνάκια λικέρ καρύδας ή άλλο λικέρ
  • Σιρόπι σοκολάταςΕκτέλεση
  • Αλείφουμε τη φόρμα με λίγο νερό και τοποθετούμε τη μεμβράνη στο εσωτερικό.
  • Κατόπιν βάζουμε λευκή σοκολάτα σε μπεν μαρί για να λιώσει καλά και ανακατεύουμε.
  • Παίρνουμε το βούτυρο και το κόβουμε σε μικρά κομματάκια.
  • Στην αρχή ρίχνουμε τη μισή ποσότητα και συνεχίζουμε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσει.
  • Αφού λιώσει η σοκολάτα με το βούτυρο ρίχνουμε το ζαχαρούχο γάλα και την υπόλοιπη ποσότητα από το βούτυρο και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει καλά. Το μείγμα θα αποκτήσει όμορφη υφή.
  • Το βγάζουμε και το αφήνουμε σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Κατόπιν θα ρίξουμε τα μπισκότα, τα αποξηραμένα φορύτα και τα φουντούκια χοντροσπασμένα Προσθέτουμε τα σφηνάκια από τα λικέρ καρύδας για γεύση και άρωμα και ανακατεύουμε καλά.
  • Ρίχνουμε σιγά σιγά στη φόρμα όλο το μίγμα.
  • Στρώνουμε με τη σπάτουλα όλη την επιφάνεια και κλείνουμε με τη μεμβράνη.
  • Βάζουμε τον κορμό στην κατάψυξη για όλο το βράδυ να παγώσει μέχρι να τον σερβίρουμε.