]
Υλικά για 3 άτομα:
- 350 γρ. κιμά από κοτόπουλο (ή ένας στήθος κοτόπουλο περασμένο στο μούλτι)
- 2 κρίθινα παξιμάδια (50 γρ.) τριμμένα στο μούλτι
- 1/2 κρεμμύδι τριμμένο
- 1/2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένη
- 1 μεγάλη ή 2 μικρότερες ψητές πιπεριές Φλωρίνης (ή έτοιμες από βάζο) ψιλοκομμένες
- 1 αβγό
- 1 κ.σ. αμύγδαλο φιλέ
- 1 κ.σ. μουστάρδα
- καλαμποκάλευρο
- ελαιόλαδο και σπορέλαιο (ή μόνο σπορέλαιο) για το τηγάνισμα
- Αλάτι -πιπέρι
Εκτέλεση
- Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά και τα τριμμένα παξιμάδια.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά Φλωρίνης.
- Βάζουμε το αβγό και το φιλέ αμυγδάλου.
- Ζυμώνουμε.
- Προσθέτουμε τη μουστάρδα και το αλάτι με το πιπέρι.
- Ζυμώνουμε τον κιμά και τον βάζουμε στο ψυγείο για 15′.
- Έπειτα πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα πανάρουμε σε καλαμποκάλευρο.
- Στη συνέχεια τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Σημείωση: Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι και πράσινη σαλάτα.