kotokeftedes

 

 

 

 

 

 

 

]

Υλικά για 3 άτομα:

  • 350 γρ. κιμά από κοτόπουλο (ή ένας στήθος κοτόπουλο περασμένο στο μούλτι)
  • 2 κρίθινα παξιμάδια (50 γρ.) τριμμένα στο μούλτι
  • 1/2 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1/2 σκελ. σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 μεγάλη ή 2 μικρότερες ψητές πιπεριές Φλωρίνης (ή έτοιμες από βάζο) ψιλοκομμένες
  • 1 αβγό
  • 1 κ.σ. αμύγδαλο φιλέ
  • 1 κ.σ. μουστάρδα
  • καλαμποκάλευρο
  • ελαιόλαδο και σπορέλαιο (ή μόνο σπορέλαιο) για το τηγάνισμα
  • Αλάτι -πιπέρι

Εκτέλεση

  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο μπολ τον κιμά και τα τριμμένα παξιμάδια.
  • Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το σκόρδο και την πιπεριά Φλωρίνης.
  • Βάζουμε το αβγό και το φιλέ αμυγδάλου.
  • Ζυμώνουμε.
  • Προσθέτουμε τη μουστάρδα και το αλάτι με το πιπέρι.
  • Ζυμώνουμε τον κιμά και τον βάζουμε στο ψυγείο για 15′.
  • Έπειτα πλάθουμε τα κεφτεδάκια και τα πανάρουμε σε καλαμποκάλευρο.
  •  Στη συνέχεια τα τηγανίζουμε σε ελαιόλαδο και τα βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί.

Σημείωση: Συνοδεύουμε με ρύζι μπασμάτι και πράσινη σαλάτα.